Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στον Κηφισό

0

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τις εργασίες συντήρησης στον Κηφισό αναβαθμίζοντας το επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της Αττικής, και για πρώτη φορά εκτελούνται εργασίες συντήρησης μεγάλης κλίμακας, σε όλο το μήκος του οδικού άξονα, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούνται εργασίες και στη Λεωφόρο Κηφισού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η βελτίωση του οδοστρώματος και ως το τέλςο του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το 50% των εργασιών.

Έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση και η βελτίωση του φωτισμού με  990 νέα φωτιστικά led σε όλο το μήκος του δρόμου.

Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη εργασίες αντικατάστασης των παλιών στηθαίων ασφαλείας, με νέα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων, που αυξάνουν σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας σε σημεία όπου έχει παρατηρηθεί ότι συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα.

 

Μέχρι το τέλος του μήνα θα διαθέτει νέα οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Οι νέες ευδιάκριτες διαγραμμίσεις του Κηφισού θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο και θα υλοποιηθούν βάση εγκεκριμένης  μελέτης που έχει εκπονήσει η  διεύθυνση διαχείρισης μητροπολιτικών υποδομών.

Ταυτόχρονα θα αντικατασταθούν οι φθαρμένες πινακίδες που βρίσκονται στις γέφυρες σήμανσης για πρώτη φορά από την κατασκευή του δρόμου.

Παράλληλα, μαζί με το νέο αρχιτεκτονικό φωτισμό που έχει τοποθετηθεί στις γέφυρες, εκτελούνται εργασίες συντήρησης στους ανισόπεδους κόμβους του αυτοκινητόδρομου.

Ειδικότερα.

-Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα της Λεωφόρου Κηφισού, στο ρεύμα καθόδου στο ύψος της οδού Αχαρνών. Το οδόστρωμα ενισχύεται με ειδικό πλέγμα οπλισμού, προκειμένου να αυξηθεί η ανθεκτικότητά του στις καταπονήσεις και να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια ζωής.

-Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην υπόγεια διάβαση οχημάτων στο ύψος της συμβολής της λεωφόρου με την οδό Αθηνών, με εργασίες καθαρισμού, βαφής με αντιβανδαλιστικο υλικό, καθώς και συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού.

-Η Περιφέρεια Αττικής ολοκληρώνει με επιτυχία την παρέμβασή της στη μεγαλύτερη λεωφόρο της Αττικής, προκειμένου να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που εγγυώνται άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών της, σε καθημερινή βάση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.