Συναντήσεις των Υφυπουργών Αλεξοπούλου και Ταχιάου στη Θεσσαλονίκη

0

Επίσκεψη πραγματοποίησαν οι Υφυπουργοί Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, και Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, στη Θεσσαλονίκη.

Συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη, οι Υφυπουργοί Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς.

Επισκέφθηκαν το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Ευστάθιο Κωνσταντινίδη.

Ενημερώθηκαν σχετικά με ζητήματα που αφορούν στις αρμοδιότητές τους και συζήτησαν την πορεία των συγκοινωνιακών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη συμπρωτεύουσα.

Μετέβησαν στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης «Βενιζέλου» και «Φλέμινγκ», καθώς και στο Αμαξοστάσιο του Μετρό στην Πυλαία.

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ενημερώθηκαν αναλυτικά για την πορεία των κατασκευαστικών έργων και για τον τρόπο λειτουργίας του Μετρό.

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε εμπορική χρήση εντός του 2024.

«Δίνουμε μεγάλη έμφαση στη βελτίωση των μεταφορών και των συγκοινωνιών, σε όλη την Ελλάδα.

Χθες, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, ταξιδέψαμε σιδηροδρομικώς στη Λαμία.

Εκεί συμμετείχαμε στο 29ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών.

Από τη Λαμία ήλθαμε με τραίνο ως τη Θεσσαλονίκη, για να διαπιστώσουμε τις συνθήκες ταξιδιού και εξυπηρέτησης των επιβατών.

Την περασμένη τετραετία έγιναν πολύ σημαντικές ενέργειες για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στη συμπρωτεύουσα, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα.

Μεταξύ άλλων, επιταχύνθηκε αισθητά η κατασκευή του Μετρό, που ολοκληρώνεται σύντομα, και διπλασιάστηκε ο αριθμός των λεωφορείων στην πόλη.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανανέωσης του στόλου των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, με την προμήθεια συνολικά 1.300 οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Ξεκινάμε πολύ σύντομα με τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία θα δοθούν στην κυκλοφορία στις αρχές του 2024.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι να δημιουργήσουμε ένα ολιστικό σύστημα Μεταφορών. Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτό συνεργάζονται, με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σκοπός όλων των δράσεων είναι η αναδιοργάνωση του κυκλοφοριακού μοντέλου της Θεσσαλονίκης», δήλωσε η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μέχρι τα τέλη του μήνα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση παρουσία και του Υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Βρισκόμαστε για να μπορέσουμε να συντονίσουμε την συνεργασία ενός μέσου όπως το Μετρό, που έρχεται σύντομα στην πόλη, με τον ΟΑΣΘ.

Θα δουλέψουμε μαζί για τον σκοπό αυτό. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και μεγάλη πίεση.

Γνωρίζουμε, πάντως, τα προβλήματα και μπορώ να σας πω ότι δεν είναι αφανή, πέρα από τα θεσμικά.

Θεωρώ πολύ βασικό να λύσουμε όλα τα ζητήματα που υπάρχουν, με τη συνεργασία των φορέων του τομέα μεταφορών της Θεσσαλονίκης.

Το μετρό, θα έχει ενιαίο εισιτήριο με τον ΟΑΣΘ, σε συνεργασία και με τον ΟΣΕΘ.

Είναι πολύ σημαντικό, όμως, να καταλάβουμε ότι το Μετρό έχει μπει στις ράγες. Τη Δευτέρα που μας πέρασε η Ελληνικό Μετρό έστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο τη σύμβαση με την εταιρεία λειτουργίας του Μετρό.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο έργο μπαίνει ένας ακόμη παίκτης. Είναι αυτός που θα αποδώσει στη Θεσσαλονίκη προς εμπορική λειτουργία το έργο.

Η χρήση του έργου από τους πολίτες θα ξεκινήσει εντός του 2024, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα όλων μας», τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.