Συνάντηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη βιωσιμότητα της κρουαζιέρας

0

Εκδήλωση με την CLIA για τη βιώσιμη ανάπτυξη των προορισμών κρουαζιέρας συνδιοργάνωσε η Έλενα Κουντουρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

H Ευρωβουλευτής, Έλενα Κουντουρά, συνδιοργάνωσε ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας, σε συνεργασία με την CLIA.

CLIA: Ο παγκόσμιος φορέας εκπροσώπησης του κλάδου των εταιρειών κρουαζιέρας.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών, των εθνικών κυβερνήσεων, των τοπικών αρχών και κοινωνιών με τις εταιρείες κρουαζιέρας.

Συζήτησαν την ανάλυψη ενεργών πολιτικών και δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των προορισμών κρουαζιέρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισαν, επίσης, τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας και ουσιαστικού διαλόγου ώστε οι προορισμοί κρουαζιέρας στην Ε.Ε. να στηριχθούν περαιτέρω.

Προτεραιότητα είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση όρων κοινωνικής και οικονομικής προόδου στις τοπικές κοινωνίες.

Η Έλενα Κουντουρά άνοιξε τις εργασίες της ημερίδας.

Μίλησε για το έργο και τις παρεμβάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού με όρους βιωσιμότητας.

Υπογράμμισε την υιοθέτηση του αναγκαίου πλαισίου επίτευξης των περιβαλλοντικών στόχων και για την στήριξη των νησιωτικών και παράκτιων προορισμών κρουαζιέρας.

Ολιστική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα της κρουαζιέρας.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη ολιστικής προσέγγισης για ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ανάπτυξης των προορισμών.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν:

-ο πρόεδρος της Επιτροπής ITRE Cristian-Silviu Buşoi.

-ο συντονιστής της ομάδας S&D Group στην Επιτροπή TRAN Petar Vitanov και η Josianne Cutajar, μέλος και των δύο επιτροπών TRAN και  ITRE.

Συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια της CLIA στην Ευρώπη, Marie-Caroline Laurent και εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.