Συγκινημένη η νέα Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ανέλαβε καθήκοντα

0

Ανέλαβαν καθήκοντα στο υπουργείο Τουρισμού η νέα υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, και η υφυπουργός, Έλενα Ράπτη.

Η απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός, Ιωάννα Δρέττα, καλωσόρισε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της.

Τα στοιχεία της ΤτΕ καταγράφουν αύξηση εσόδων του τουρισμού κατά 16% και οι ενδείξεις δείχνουν ότι η χρονιά θα κλείσει θετικά.

Η κ. Δρέττα, χαρακτήρισε σημαντικό θέμα την διαχείριση των προορισμών και την ενσωμάτωση των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης στο τουριστικό προϊόν.

Χαιρέτισε τον ερχομό της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη επισημαίνοντας την γνώση και την εμπειρία που έχει στον τομέα.

Νέα Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η νέα Υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, συγκινημένη ανέλαβε καθήκοντα, κατά την τελετή παράδοσης -παραλαβής στο Υπουργείο Τουρισμού.

Παρόντες στην εκδήλωση υπηρεσιακοί παράγοντες κι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.

«Άμεσος στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού», επεσήμανε η κ. Κεφαλογιάννη, τονίζοντας πως ο τουρισμός είναι δυναμικός.

«Θέλει διαρκώς να κρατάς γερά το τιμόνι. Α

παιτεί μακρόπνοη στρατηγική αλλά και διαρκή προσαρμογή σε μικρές ή μεγάλες κρίσεις που διαρκώς εμφανίζονται μπροστά μας.

Ο στόχος όμως είναι ένας και ξεκάθαρος. Ισχυρός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος τουρισμός. Γιατί αυτό σημαίνει ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία.

Σημαίνει εισόδημα, θέσεις εργασίας, κοινωνική συνοχή.Όλα αυτά πάντα με το μυαλό στο μέτρο που δεν πρέπει να χαθεί. 

Στις αναγκαίες ισορροπίες που πρέπει να ακολουθούν όλες τις πολιτικές μας. Στα προβλήματα που είναι πολλά και πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Στις λύσεις που πρέπει να προωθήσουμε. Τα επόμενα όμως χρόνια, θα είναι καθοριστικά και για τον ελληνικό τουρισμό. 

Η Ελλάδα με τις τεράστιες δυνατότητες της, μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει όλες τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά της.

Μείωση εποχικότητας, σεβασμός στο περιβάλλον, ρύθμιση της γεωγραφικής συγκέντρωσής, βραχυχρόνιες μισθώσεις, εργασιακά ζητήματα, σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες.

Σταθερά, τολμηρά, μπροστά ΚΑΙ στον ελληνικό τουρισμό λοιπόν. Με σχέδιο, συνέργειες και συμμαχίες. Τον τρόπο τον ξέρουμε. Το σχέδιο το έχουμε. Τη γνώση τη διαθέτουμε. Ξεκινάμε δουλειά».

Η νέα Υφυπουργός, Έλενα Ράπτη.

Η νέα υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, σε δηλώσεις της, τόνισε ότι, «στόχος της νέας τετραετίας, είναι να πάει ο ελληνικός τουρισμός, ακόμα πιο ψηλά, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας.

Επιδίωξη είναι να αμβλύνουμε την εποχικότητα της τουριστικής περιόδου, να επιτύχουμε τουριστική περίοδο 12 μηνών με ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε όλη τη χώρα, με καλύτερη κατανομή του εισοδήματος».

Η κ. Ράπτη, επισήμανε ακόμα ότι στους βραχυπρόθεσμους στόχους είναι η ενίσχυση της ζήτησης των εγχώριου τουρισμού, η καθιέρωση πολιτικών προσβάσιμου τουρισμού και η βελτίωση της ποιότητας.

Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε πως «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να συνεργαστώ με την υπουργό και φίλη Όλγα Κεφαλογιάννη για να κερδίσουμε το στοίχημα στον τουρισμό για το 2023 και για τα επόμενα χρόνια που ακολουθούν.

Θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υλοποιηθεί το κυβερνητικό μας όραμα για τον τουρισμό»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.