Στο 20% η πρόοδος των εργασιών του βόρειου τμήματος του Ε65

0

Στο 20% η πρόοδος των εργασιών του βόρειου τμήματος του Ε65. Στόχος να παραδοθεί το τμήμα από τα Τρίκαλα ως την Καλαμπάκα, μέσα στη χρονιά.

Στο νότιο τμήμα του Ε65 έχουν ήδη παραδοθεί τα πρώτα 14,5 χιλιόμετρα, από τα συνολικά 33. Μέσα στο 2023 θα παραδοθεί και το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι την Ξυνιάδα. 

Το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65

Ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65 αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της συγκοινωνιακής υποδομής της Κεντρικής Ελλάδας.  

Ένα έργο μεγάλης αναπτυξιακής αξίας, συνολικού μήκους 181 χλμ.. Θα ενώνει την υφιστάμενη Εθνική Οδό, στο ύψος της Λαμίας, με την Εγνατία Οδό. 

Το έργο το 2013 χωρίστηκε σε 3 τμήματα, από τα οποία υλοποιήθηκε σε πρώτη φάση μόνο το ενδιάμεσο, το Ξυνιάδα – Τρίκαλα.  

Το 2019 το Νότιο Τμήμα, «Λαμία – Ξυνιάδα», προχωρούσε με αργούς ρυθμούς. Το βόρειο τμήμα, «Τρίκαλα – Εγνατία», ήταν επί σχεδόν 10 χρόνια μπλοκαρισμένο σε σύνθετα προβλήματα. 

Η Κυβέρνηση, μετά από διαβουλεύσεις, έλαβε την απαραίτητη έγκριση για την ένταξη του Ε65 στο Ταμείο Ανάκαμψης.  

Τον Ιανουάριο του 2021 η χώρα μας έλαβε το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση του έργου. Το καλοκαίρι της ίδιας χρόνιας ξεκίνησε η κατασκευή του.  

Σήμερα, το Βόρειο Τμήμα του Ε65, μήκους 70,5 χλμ. και προϋπολογισμού 480 εκατ.€, κατασκευάζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Καραμανλής: Θα παραδώσουμε 24 χλμ. του βόρειου τμήματος του Ε65 μέσα στο 2023

Τον Πρωθυπουργό ενημέρωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, για την πρόοδο των εργασιών, κατά την επίσκεψή τους στο εργοτάξιο Βασιλικής στα Τρίκαλα. 

Το βόρειο τμήμα του Ε65 θα συνδέσει τα Τρίκαλα με τα Γρεβενά και στη συνέχεια βορειότερα με την Εγνατία Οδό. 

«Τα έργα τα οποία κάνουμε σε όλη την περιφέρεια, και ειδικά στην Περιφέρεια εδώ στη Θεσσαλία, είναι έργα πολύ σημαντικά. Στόχο έχουν να βάλουν την περιφέρεια στην πρώτη γραμμή. Τα έργα αυτά αποδεικνύουν ότι εμείς φροντίζουμε για την περιφερειακή ανάπτυξη. Και έχουμε εμπράκτως να δείξουμε συγκεκριμένα έργα που κάνουν πράξη το όραμά μας», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Καραμανλής: «Το βόρειο τμήμα, Τρίκαλα – Γρεβενά – Εγνατία, δεν είναι πια ένα ξεχασμένο έργο»

Στο εργοτάξιο της Βασιλικής Τρικάλων, οι εργασίες προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά, ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, ενώ τόνισε «μέσα σε αυτή τη χρόνια θα καταφέρουμε να παραδώσουμε το πρώτο τμήμα, μήκους 24 χλμ., από τα Τρίκαλα ως την Καλαμπάκα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.