Στη κοινοπραξία THEMA η λειτουργία και συντήρηση του μετρό Θεσσαλονίκης – Ανάρτηση Ν. Ταχιάου

Metro Thessaloniki, works in progress developed by Attiko Metro, photographed by © Pygmalion Karatzas.
0

Το προσφερόμενο συνολικό τίμημα φτάνει τα 249.930.302€, σε όρους καθαρής παρούσας αξίας και για διάρκεια ένδεκα ημερολογιακών ετών.

Στη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία THEMA κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός Λειτουργίας και Συντήρησης του μετρό Θεσσαλονίκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελληνικό Μετρό Α.Ε.» αποφάσισε ομόφωνα την κατακύρωση του Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού για τη σύναψη Σύμβασης ΣΔΙΤ για τη Λειτουργία και Συντήρηση του δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης στην «Κοινοπραξία THEMA (THEMA Consortium), Εταιρείες ATM S.p.A. – Egis Projects S.A.S.».

Το προσφερόμενο συνολικό τίμημα αγγίζει τα 249.930.302€, σε όρους καθαρής παρούσας αξίας και για διάρκεια ένδεκα ημερολογιακών ετών.

Αντικείμενο του Διαγωνισμού είναι η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σε δύο φάσεις ο διαγωνισμός.

Κατ’ αρχάς, θα αρχίσει η λειτουργία της Βασικής Γραμμής που ξεκινά από την βορειοδυτική πλευρά της πόλης με τον Σταθμό «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός», ο οποίος βρίσκεται εμπρός από τον Σταθμό του ΟΣΕ και συνεχίζει έως τον τερματικό Σταθμό «Νέα Ελβετία» στην νοτιοανατολική πλευρά της πόλης καταλήγοντας στο Αμαξοστάσιο Πυλαίας.

Η γραμμή ακολουθεί κυρίως τις οδούς Μοναστηρίου, Εγνατία, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Δελφών και Σόλωνος.

Το έργο της βασικής γραμμής περιλαμβάνει δύο σήραγγες μονής τροχιάς και 13 σταθμούς.

Οι σταθμοί του Βασικού Έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Πλατεία Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Συντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη, 25ης Μαρτίου, Βούλγαρη, Νέα Ελβετία.

Σε δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσει και η λειτουργία και της επέκτασης προς Καλαμαριά. Οι σταθμοί της Επέκτασης προς Καλαμαριά του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι: Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη, Μίκρα.

Στο αντικείμενο των υπηρεσιών περιλαμβάνονται η καθημερινή λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων, των συστημάτων και του τροχαίου υλικού, ο καθαρισμός, η φύλαξη (Ασφάλεια – Προστασία), η διαχείριση Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (AFC) και η εγκατάσταση και λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος IT-ERP υποστήριξης της διοικητικής λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στην πλήρη ανάπτυξή του το σύστημα θα έχει την δυνατότητα να διακινεί με την διέλευση από τους σταθμούς ανά 90 δευτερόλεπτα (ενάμιση λεπτό) 33 αυτόματων συρμών, 18.000 επιβάτες ανά ώρα και ανά κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό Α.Ε.

«Με την εμπειρία της Κοπεγχάγης, το μετρό της οποίας αποτέλεσε πρότυπο στον σχεδιασμό του δικού μας, η νέα εταιρία – όχημα ειδικού σκοπού που θα δημιουργηθεί από την κοινοπραξία THEMA, δεσμεύεται να παρέχει στους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης πρωτίστως ασφαλείς και φυσικά αξιόπιστες μετακινήσεις στο πολιτισμένο περιβάλλον ενός υπερσύγχρονου δικτύου.

Και φυσικά, μετά την πάροδο του συμβατικού χρόνου να παραδώσει στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε. και στον επόμενο operator ένα καλά συντηρημένο και σε εξαιρετική κατάσταση μετρό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό Α.Ε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.