Στα 75 εκατ. € η ετήσια χρηματοδότηση του ΟΣΕ

0

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του σιδηροδρόμου υπεγράφη συμβατική συμφωνία ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τον ΟΣΕ.

Στο πλαίσιο της υψηλής προτεραιότητας που έχει τεθεί ήδη και από τις προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, για την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου, υπεγράφη συμβατική συμφωνία ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τον Διαχειριστή Σιδηροδρομικής Υποδομής (Ο.Σ.Ε.).

Η Συμφωνία προβλέπει την ουσιαστική αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης του Ο.Σ.Ε. από 45 εκατ. ευρώ σε 75 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι για τη συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία του δικτύου.

Η ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης προς τον Ο.Σ.Ε σηματοδοτεί την ευκαιρία ουσιαστικής αναβάθμισης και αναπτυξιακής ώθησης των σιδηροδρομικών υποδομών στη χώρα μας.

Παράλληλα, θέτει την υποχρέωση τήρησης ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού πλέγματος εποπτείας, λογοδοσίας, μετρήσιμων αποτελεσμάτων του Ο.Σ.Ε..

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται ασφαλείς και αξιόπιστες σιδηροδρομικές υπηρεσίες, ενημερώνει το Υπουργείο,

Στην ίδια κατεύθυνση, με επιστολή του προς την Εταιρεία, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, επεσήμανε τη σημασία άμεσης εφαρμογής εκ μέρους της, των προβλέψεων περί εταιρικής διακυβέρνησης των ανωνύμων εταιρειών του Δημοσίου, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις περί κατάρτισης στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου, καθώς επίσης και περί άσκησης εσωτερικού ελέγχου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.