Σταϊκούρας: Ενισχύεται ο ρόλος της Ελλάδας στο διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

0

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών για τον ρόλο των μεταφορών ως εργαλείο κοινωνικής και εδαφικής συνοχής.

Τον ρόλο των Μεταφορών ως εργαλείο κοινωνικής και εδαφικής συνοχής, ανέδειξε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών.

Το Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Υπουργός τόνισε τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στο διευρωπαϊκό δίκτυο Μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου αναλύθηκε διεξοδικά ο ρόλος των μεταφορών για την επίτευξη υψηλής, βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο Έλληνας Υπουργός επεσήμανε την ανάγκη, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να προαχθεί η βιώσιμη συνδεσιμότητα και παράλληλα να ενισχυθεί η έξυπνη κινητικότητα, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού, ασφαλούς, προσβάσιμου και οικονομικά προσιτού συστήματος μεταφορών.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε στους ομολόγους του τις σχετικές πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει η ελληνική Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εκσυγχρονισμό του στόλου των λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, περιέγραψε τις δράσεις για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ενίσχυση της ασφάλειας των μεταφορών.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε τις εθνικές προσπάθειες, που καταβάλλονται για την αναβάθμιση της ανθεκτικότητας των εθνικών υποδομών, προκειμένου να αναδειχθεί και να ενισχυθεί ο ρόλος της χώρα μας στο νέο διευρωπαϊκό δίκτυο Μεταφορών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εξειδίκευσε τις πολιτικές της ελληνικής Κυβέρνησης κατά τις διαδοχικές διμερείς συναντήσεις που είχε με την Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών, Αντίνα Βαλεάν και τον Αντιπρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου και Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, όπως επίσης και με τον Υπουργό Μεταφορών της Τσεχίας Μάρτιν Κούπκα, τον Γάλλο Υφυπουργό Οικολογικής Μετάβασης και Εδαφικής Συνοχής, αρμόδιο για τις Μεταφορές, Κλεμέντ Μπον και με τον Υπουργό Υποδομών της Πορτογαλίας, Ζοάο Γκαλάμπα.

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, συνόδευσε στις εργασίες του Συμβουλίου, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.