Σημάδια ενίσχυσης της κρουαζιέρας το ’23

0

Αισιόδοξα τα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος καθώς αναμένεται να σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 15%.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα της φετινής τουριστικής σεζόν. Ειδική αναφορά έκανε στην κρουαζιέρα, που φέτος θα φτάσει στο +15%, σε σχέση με πέρυσι.

«Χωρίς καμία αμφιβολία ο τουρισμός είναι ο τομέας που στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια και την εθνική οικονομία», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το Υπουργείο Τουρισμού είναι πολύ αισιόδοξα και αυτό φαίνεται τόσο από τις κρατήσεις όσο και από τα στοιχεία των πτήσεων, της επιβατικής κίνησης και των ταξιδιωτικών εσόδων από τις αρχές του έτους που υπερβαίνουν τις επιδόσεις του 2022. 

Η κρουαζιέρα απογειώνεται.

Αναφορικά με την κρουαζιέρα φέτος αναμένεται να σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 15%, με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται στο επίκεντρο.

«Αυτό είναι κατά την άποψή μου ένα μεγάλο success story. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ήταν θα έλεγα 2ης ή 3ης διαλογής για κάποιους σε ό,τι έχει να κάνει με το τουριστικό κομμάτι.

Εμείς κάναμε μία υπέρβαση στην προπερσινη ΔΕΘ αναβαθμίζοντας το λιμάνι ως τουριστικό κόμβο.

Και πράγματι από 13 – 14 κρουαζιερόπλοια που υπήρξαν την προηγούμενη σεζόν, φτάσαμε στα 78 πέρσι και φέτος νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε τα 100.

Ταυτόχρονα, έχουμε πάνω από 50% home-porting, που σημαίνει ότι έρχονται ταξιδιώτες, μένουν στην πόλη, μένουν στα ξενοδοχεία, τρώνε στις ταβέρνες και στα εστιατόρια, ψωνίζουν από τα καταστήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού.

Σάμος και Κρήτη καταγράφουν ρεκόρ.

Στη Σάμο και την Κρήτη οι επαγγελματίες του τουρισμού υπογράμμισαν τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών από τα ταξιδιωτικά έσοδα.

Μετέφεραν ευοίωνες προβλέψεις για το 2023 καθώς η Ελλάδα εδραιώθηκε ως ασφαλής προορισμός την περίοδο της πανδημίας.

Σε ότι αφορά τη Σάμο ο Υπουργός επεσήμανε ότι πέρυσι το νησί υποδέχτηκε 278.000 επισκέπτες και πάνω από 2000 πτήσεις.

Φέτος οι προβλέψεις καταδεικνύουν περαιτέρω αύξηση κατά 20%, ενώ όλα δείχνουν ότι η Σάμος θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά στον τουριστικό τομέα για την επόμενη πενταετία.

Αναφορικά με την Κρήτη ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ.

«Από αύριο ξεκινούν πτήσεις από Βερολίνο, Λονδίνο, Κοπεγχάγη και μεθαύριο 11 πτήσεις την ημέρα από Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η σεζόν ήταν εξαιρετική για την Κρήτη το 2022- σημείωσε ρεκόρ- και θα είναι ακόμα πιο ισχυρή για το 2023», δήλωσε ο κος Κικίλιας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.