Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα από τις διακοπές τον φετινό Αύγουστο

πηγή: discovergreece.com
0

Το καλοκαίρι έφτασε και το Pricefox προτείνει τρόπους για εξοικονόμηση χρημάτων από τις Αυγουστιάτικες διακοπές.

Ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα στις καλοκαιρινές διακοπές είναι η μετακίνηση. Θα ταξιδέψεις με αεροπλάνο; Θα πάρεις πλοίο; Ή μήπως θα πας οδικώς;

Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα πρέπει να υπολογίσεις πόσα χρήματα θα ξοδέψεις για να φτάσεις (και να γυρίσεις) στον καλοκαιρινό σου προορισμό.

Το Pricefox σύγκρινε φέτος προορισμούς, εισιτήρια και περιόδους ώστε να ξοδέψεις τα χρήματά σου σε δραστηριότητες και απολαύσεις κι όχι στην μετακίνησή σου.

Τιμές αεροπορικών για δημοφιλή νησιά σε 2 περιόδους του Αυγούστου.

Η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων αλλάζει σημαντικά ανάλογα την περίοδο που θα τα κλείσεις.

Για παράδειγμα αν θέλεις να πας διακοπές την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου, θα βρεις τις τιμές των αεροπορικών αρκετά αυξημένες.

Αν, δηλαδή, θέλεις να ταξιδέψει την Παρασκευή πριν το δεκαπενταύγουστο στις 11 του Αυγούστου σε δημοφιλείς προορισμούς όπως είναι η Ικαρία, η Σάμος και η Μυτιλήνη, και να γυρίσεις την επόμενη Παρασκευή στις 18 Αυγούστου (δηλαδή να πας ολόκληρη τη βδομάδα διακοπές) τότε θα πληρώσεις πάνω από 200€ για τα αεροπορικά εισιτήρια (με επιστροφή).

Αντίθετα, αν ταξιδέψεις την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, μπορείς να εξοικονομήσεις έως και 40% σε ορισμένους προορισμούς όπως είναι η Μυτιλήνη.

Ενώ για την Ικαρία ή τη Σάμο τα εισιτήρια μετ’ επιστροφή είναι 25% φθηνότερα και φτάνουν τα 180€ και 148€ αντιστοίχως.

Αν και τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πιο ακριβά σε σχέση με τα ακτοπλοϊκά, κερδίζεις μία μέρα παραπάνω διακοπών, αφού με το αεροπλάνο φτάνεις σε λιγότερο από μία ώρα και με το πλοίο θες πάνω από 6 ώρες.

Τιμές ακτοπλοϊκών από διαφορετικά λιμάνια.

Αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις με πλοίο, διάλεξε προσεκτικά από ποιο λιμάνι θες να ξεκινήσεις.

Για παράδειγμα, θα βρεις πιο φτηνά εισιτήρια για τη Νάξο, αν ξεκινήσεις από τη Ραφήνα, ενώ για προορισμό την Πάρο κάποιες εταιρείες προσφέρουν πιο οικονομικά εισιτήρια για το λιμάνι του Πειραιά.

Αντίστοιχα, από προορισμούς με περισσότερα από ένα λιμάνι, μπορείς να βρεις πολύ πιο οικονομικά εισιτήρια σε ένα από αυτά. Για παράδειγμα, το λιμάνι της Κισσάμου έχει 60€ φθηνότερα ακτοπλοϊκά για Πειραιά απ’ ό,τι το λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι τιμές αυτές είναι για την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου.

Τιμές αεροπορικών για το εξωτερικό σε 2 περιόδους του Αυγούστου.

Για όσους θέλουν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο εξωτερικό, μπορούν να βρουν αεροπορικά μέχρι 270€ ανάλογα με την περίοδο που θα τα κλείσουν.

Για παράδειγμα.

Τη βδομάδα του δεκαπενταύγουστου τα αεροπορικά για προορισμούς όπως το Λονδίνο, η Βενετία, το Παρίσι και η Τουλούζη είναι αρκετά πιο οικονομικά.

Για τη Μάλτα, ένας σχετικά πιο οικονομικός προορισμός, τα εισιτήρια την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου είναι ακόμη πιο οικονομικά.

Μπορεί κανείς να πάει και να γυρίσει με 190€.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.