Πράσινες δράσεις από την Cosmote

0

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η Cosmote με σειρά πρωτοβουλιών συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της πλαστικής ρύπανσης.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, με θέμα την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης υπενθυμίζει σε όλους, όχι μόνο την επείγουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης, αλλά και την ανάγκη επιτάχυνσης των σχετικών δράσεων για την προστασία του.

Στην κοινή προσπάθεια κατά της πλαστικής ρύπανσης η COSMOTE συμβάλλει σημαντικά, με σειρά πρωτοβουλιών.

Ακολουθώντας συγκεκριμένη στρατηγική για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, και αξιοποιώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, η COSMOTE ενισχύει συνεχώς τις δράσεις της.

 

Ειδικά για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης εστιάζει στη μείωση ή και κατάργηση της χρήσης πλαστικών, στην υπεύθυνη διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων μέσω προγραμμάτων ανακύκλωσης.

Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς για την προστασία του περιβάλλοντος.

Tο 2022 η Cosmote.

  • Εξοικονόμησε 31 τόνους πλαστικού από την ανακατασκευή περισσοτέρων από 195.500 τεμαχίων τερματικού εξοπλισμού.
  • Κυκλοφόρησε το πρώτο COSMOTE router σε βιώσιμη συσκευασία, έχοντας θέσει τις προδιαγραφές για συσκευασίες χωρίς πλαστικό, με χαρτί φιλικό στο περιβάλλον για τις συσκευές δικής της επωνυμίας.
  • Ανακύκλωσε περισσότερους από 21 τόνους κινητών συσκευών στο δίκτυο καταστημάτων της, εξοικονομώντας περίπου 4,2 τόνους πλαστικού και 2,8 τόνους πολύτιμων μετάλλων.
  • Φρόντισε για την υπεύθυνη διαχείριση του συνόλου των αποβλήτων από την παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας, που δεν κατέληξαν σε χώρους υγειονομικής ταφής.
  • Συνέχισε τη δράση #zeroplastic με την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στο δίκτυο καταστημάτων από το τέλος του 2019 καθώς και η χρήση των πλαστικών ειδών μιας χρήσης σε 7 κτίρια γραφείων του Ομίλου. Υπολογίζεται ότι μέσα στη χρονιά εξοικονομήθηκαν 2,5 εκατ. τεμάχια πλαστικών.
  • Ανακύκλωσε περισσότερα από 800 κιλά πλαστικό, μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης στα κτίριά της.
  • Συνέλεξε σχεδόν 8 τόνους απορριμμάτων, κυρίως πλαστικών, από θάλασσες και ακτές σε τέσσερα νησιά, μέσω της μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης «Εναλεία».

Deppie Tzimea_Executive Director CC& Susrainability

«Με τον τρόπο που ζούμε και δουλεύουμε, παράγουμε κάθε χρόνο εκατομμύρια πλαστικά απορρίμματα, που καταλήγουν στις παραλίες, στις θάλασσες, και τελικά στο πιάτο μας μέσα από την τροφική αλυσίδα. Για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος, στον Όμιλο ΟΤΕ έχουμε αναλάβει από νωρίς δράση. Μια δράση που εστιάζει στην αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας των ανθρώπων του Ομίλου, των συνεργατών και των πελατών μας. Έτσι, συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους», δήλωσε κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ.

 

 

Στόχοι της εταιρείας είναι η συλλογή 400.000 κινητών συσκευών και αξεσουάρ προς ανακύκλωση ή ανακατασκευή έως το 2024, η ενίσχυση των προγραμμάτων ανακύκλωσης, καθώς και η συνέχιση της δράσης #zeroplastic.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.