Περισσότερες οι προσβάσιμες παραλίες σε Λευκάδα και Μεγανήσι

0

Με τέσσερα SEATRAC στη Γύρα, στο Φανάρι Μεγανησίου, τον Μικρό Γιαλό Πόρου και το Λιμνί Λυγιάς διπλασιάζοντα οι προσβάσιμες παραλίες.

Αυξάνονται σε τέσσερις οι παραλίες σε Λευκάδα και Μεγανήσι, που θα είναι προσβάσιμες για άτομα με αναπηρίες και άτομα με μειωμένη κινητικότητα, κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων αποφάσισε την τοποθέτηση συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα.

Τέσσερα SEATRAC θα τοποθετηθούν τα δύο που είχαν μπει και πέρσι, στο Λιμνί της Λυγιάς και το Μικρό Γιαλό του Πόρου, κι ακόμη δύο νέα στις παραλίες Γύρα της Λευκάδας και Φανάρι του Μεγανησίου.

«Αντιλαμβανόμενοι την αυξανόμενη αναγκαιότητα και με απόλυτο σεβασμό του δικαιώματος να απολαμβάνουν όλοι αυτόνομα τη θάλασσα, τηρούμε τη δέσμευσή μας και τοποθετούμε τέσσερα SEATRAC.

Διπλασιάζουμε τον αριθμό των SEATRAC στην Π.Ε. Λευκάδας για τη φετινή περίοδο, καλύπτοντας έτσι τέσσερις διαφορετικές παραλίες των δύο μεγάλων μας νησιών, της Λευκάδας και του Μεγανησίου.

Επεκτείνουμε σημαντικά το δίκτυο αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και εμπόδια, κατοίκους ή επισκέπτες.

Για την Περιφερειακή Αρχή η προσβασιμότητα στις θάλασσές μας, αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και αναπόσπαστο συστατικό ενός ποιοτικού τουριστικού προορισμού, όπως είναι τα νησιά μας.

Η Π.Ε. Λευκάδας στο πλαίσιο του κοινωνικού και του αναπτυξιακού ρόλου της, στέκεται έμπρακτα δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας και ιδίως των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.