Παραίτηση Ζηλιασκόπουλου

0

Παραιτήθηκε από μέλος της Επιτροπής Διερεύνησης ο καθηγητής, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, μετά την κριτική που δέχτηκε.

Αιτία για την απόφαση παραίτησης του κου Ζηλιασκοπουλου, από μέλος της επιτροπής διερεύνησης, ήταν οι δημοσιες τοποθετήσεις ορισμένων πολιτικών προσώπων σχετικά με την παρελθούσα θητεία του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ανακοίνωση παραίτησης 

«Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής.

Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου».

Στη θέση του Θανάση Ζηλιασκόπουλου τοποθετείται ο Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.