Πάρος, Αντίπαρος και Πάτμος στο «στόχαστρο» του Οργανισμού «Αειφόροι Νήσοι Α.Ε.»

0

Σημαντικές παρεμβάσεις σε Πάρο, Αντίπαρο και Πάτμο από τον αναπτυξιακό οργανισμό «Αειφόροι Νήσοι Α.Ε.».

Με σημαντικές παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ο Οργανισμός «ΑΕΙΦΟΡΟΙ ΝΗΣΟΙ Α.Ε.» που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2021 με μετόχους τους Δήμους Πάρου, Αντιπάρου και Αμοργού. Μέσα σε αυτούς τους μήνες, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «έχτισε» τεχνική επάρκεια, πιστοποιήθηκε και απέκτησε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την διεκδίκηση και υλοποίηση μελετών, έργων και υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η λειτουργία του αναπτύσσεται σε μια σειρά από άξονες δραστηριότητας αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία για τη μελέτη, το σχεδιασμό, την εκτέλεση, την επίβλεψη, τη λειτουργία, τη διαχείριση, και το συντονισμό επιχειρησιακών προγραμμάτων, με ωφελούμενους  τους μετόχους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις ΟΤΑ, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού ∆ικαίου, των λοιπών Οργανισμών και Ιδιωτών.

Οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι :

  • Η επιστημονική, τεχνική και διοικητική υποστήριξη των Ο.Τ.Α. και των ενώσεών τους, των φορέων μετόχων και της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης
  • Η προώθηση της επιχειρηματικής, οικονομικής και γενικότερα βιώσιμης ανάπτυξης των Δήμων και των φορέων όλης της επικράτειας.
  • Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων προστασίας του περιβάλλοντος
  • Η συμμετοχή στη διαχείριση & υλοποίηση προγραμμάτων ή/και στην εφαρμογή σχετικών πολιτικών, σε διαδημοτικό ή ευρύτερο γεωγραφικό χώρο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού κ. Μάρκο Κωβαίο, Δήμαρχο Πάρου, οι πόροι των έργων προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους φορείς και τις υπηρεσίες του Δήμου σε θέματα χρηματοδοτήσεων, μεγάλων τεχνικών έργων και έργων ψηφιακής ανάπτυξης.

Ήδη, ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σημαντικές παρεμβάσεις για τον Δήμο Πάρου  που αφορούν στη διοικητική υποστήριξη του Δήμου, σε εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης ενεργειακής εξοικονόμησης και σε δράσεις ωρίμανσης για σημαντικές εγκαταστάσεις αθλητικού χαρακτήρα που θα ανακοινωθούν με λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα, όπως και τα έργα για το Λιμενικό Ταμείο Πάρου- Αντιπάρου και τους Δήμους Αντιπάρου και Πάτμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.