Πάνω από 90% οι προ-κρατήσεις του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

0

Η φετινή χειμερινή σεζόν ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων καταγράφοντας υψηλές πληρότητες κυρίως στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χώρας μας.

Γεγονός που επιβεβαιώθηκε από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου όπου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% , το σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου, τις ημέρες των εορτών αλλά και σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων της νέας χρονιάς.

Η «φουλ» σεζόν για τους ιδιοκτήτες ακινήτων εγγεγραμμένων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι κυρίως το χρονικό διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανίων, καθώς και τα διήμερα – τριήμερα που ξεκινούν ιδιαίτερα από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου. Οι καιρικές συνθήκες φαίνεται να «βοηθούν» στη παράταση της σεζόν.

Το ταξίδι στο βουνό φαίνεται να  επιλέγουν πολλοί ταξιδιώτες για την «εξόρμηση» τους το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Από τα μέσα του Ιανουαρίου, οι προ-κρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς αγγίζουν ακόμη και το 89%. 

Ενώ, μεγάλη κινητικότητα καταγραφόταν και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως στη Καλαμάτα, στο Ναύπλιο, στη Ναύπακτο, αλλά και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα τη Πάτρα, τη βασίλισσα των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Πλέον, οι προ-κρατήσεις είναι άνω του 90% στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, ενώ στην Αχαϊκή πρωτεύουσα τη Πάτρα, τη βασίλισσα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αγγίζουν το 99,2% για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης.  

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (24/2-27/2) αγγίζουν πλέον το 93% από 70% στα μέσα του Ιανουαρίου. Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 881€ έως 1.700€.

Στο Μέτσοβο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή. Πλέον, το ορεινό «χωριό» της Ηπείρου, καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 92% από 76%  στα μέσα του Ιανουαρίου, για το τριήμερο. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται έως 423€ για κατοικία 40-45τμ.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγναντίας. Παράλληλα, η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα τόσο για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις όσο και για το διάστημα των εορτών τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας. 

Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98% από 85% στα μέσα του Ιανουαρίου . Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις είναι αυξημένο και κυμαίνεται από 700€ έως 1.000€. Στα μέσα του Ιανουαρίου κυμαινόταν από  341€ έως 391€ για κατοικίες 80τμ-120τμ σε απόσταση έως 1,3χιλιόμετρα από το κέντρο της Πόλης.

Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 99% από 89% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης στα πλέον λιγοστά διαθέσιμα ακίνητα κυμαίνονται στα 927€.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στο χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας μας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αγγίζουν το 94% από 71% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου , με τις  ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να αγγίζουν ακόμη και τα 1.200€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με τις προ-κρατήσεις  στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα , να αγγίζουν το 96% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.  

Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. 

Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους Αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 378€ έως και 697€.  Οι Αρκαδικοί προορισμοί, διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 80τμ -120τμ.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και να βρεθούν κοντά στη φύση όσο και κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας όσο και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 87% από 72% το προηγούμενο διάστημα, ενώ το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 447€ έως 571€.

Η Καλαμπάκα, αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων. Οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 94% από 78% στα μέσα του Ιανουαρίου, με το κόστος να διαμορφώνεται πλέον από 353€ έως 635€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 65%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 166€ έως 348€ για κατοικίες 80τμ-90τμ σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρα  μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 71% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 304 ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 201€ έως 400€ για ακίνητα σε απόσταση έως 100μέτρα από το κέντρο της Πόλης.

Η Ναύπακτος, ο προορισμός που κέρδισε έδαφος εν μέσω πανδημίας και παράλληλα διαθέτει χειμερινούς και θερινούς προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την Αχαϊκή πρωτεύουσα τη Πάτρα και παράλληλα προσεγγίσιμος μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για τους Αθηναίους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 90% από 78% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου . Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για κατοικία κατάλληλη για οικογένεια ή/και 4μελή παρέα, κυμαίνεται από 234€ έως 540€ για το σύνολο του τριημέρου.

Στη Καστοριά, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 427€ για κατοικίες έως 600μέτρα από το κέντρο της πόλης. Ενώ, στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 86% από 55% στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Το κόστος διαμονής για τρεις ημέρες από 353€ έως 578€ .

Είχαμε αναφέρει ότι τα ποσοστά προ-κρατήσεων θα καταγράψουν ραγδαία αύξηση μετά τις 10 Φεβρουαρίου αγγίζοντας ακόμη και το 100% στο σύνολο σχεδόν των χειμερινών προορισμών της χώρας μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τον σχετικό πίνακα. Παράλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναμένουμε μεγάλη κινητικότητα και σε «θερινούς» προορισμούς της Πελοποννήσου .

Στο 99,2% οι προ-κρατήσεις το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί θέλουν να βρεθούν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την περίοδο των Αποκριών και να ζήσουν  στιγμές μοναδικές, με ξέφρενα πάρτι και διασκέδαση μέχρι το πρωί. Οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 60.000 καρναβαλιστές σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της περιοχής.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής αποτελεί την πιο όμορφη στιγμή. Οι χιλιάδες καρναβαλιστές με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, καθώς και με τα άρματα που τους συνοδεύουν, θα στείλουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις 26 Φεβρουαρίου.

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων αγγίζουν το 99,2% για αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις ( άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 987€ έως και 1.904€.

Φαίνεται ότι δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που κινήθηκαν άμεσα και οργάνωσαν τη συμμετοχή του στο Πατρινό Καρναβάλι που μετά από τρία χρόνια «απουσίας» επιστρέφει δυναμικά και έτοιμο να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους φίλους – στους επισκέπτες της Πάτρας.

«Γέμισαν» και οι οικονομικές επιλογές για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην Αχαΐα

Το ποσοστό προ-κρατήσεων για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στο σύνολο του Νομού Αχαΐας έχει αγγίξει το 84% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ακόμη και οι μέχρι πρότινος οικονομικοί προορισμοί για το τριήμερο στο παραλιακό μέτωπο του Νομού καταγράφουν υψηλές προ-κρατήσεις, ενώ σε πολλές περιοχές αγγίζουν το 100%. 

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται ότι την Αχαΐα θα την επισκεφτούν και οικογένειες με τα παιδία τους. Διότι, συνήθως προορισμοί σε απόσταση χιλιομετρική των 20-30 λεπτών από το κέντρο της Πάτρας επιλέγονται από οικογένειες που τα παιδιά τους θα συμμετέχουν στο “Καρναβάλι των Μικρών”.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ‘’Καρναβάλι των Μικρών’’ αποτελεί Πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού. Εκείνη την ημέρα χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές από την Πάτρα, αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε ομάδες ανάλογα με το νηπιαγωγείο, το σχολείο τους, το φροντιστήριό τους, τη σχολή χορού τους. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παρελαύνουν μαζί με τους συνοδούς τους περί τα 10.000 παιδιά.

Πηγή: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E Real Estates

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.