Ο τουρισμός γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

0

Με τον Τούρκο Πρέσβη, Cagatay Erciyes, συναντήθηκε η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού εν όψει και του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρέσβη, Cagatay Erciyes, είχε σήμερα στο γραφείο της η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία του Διπλωματικού Συμβούλου της, Πρέσβη, Γιώργο Δημητριάδη.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα διμερούς τουριστικής συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας ενόψει και του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Το Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στη συζήτηση ανέδειξαν την ανάγκη για κοινές ενέργειες και δράσεις, με σκοπό τη περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και διασυνδεσιμότητα μεταξύ των δύο χωρών.

Αντάλλαξαν ιδέες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του θεσμικού μηχανισμού, για την τουρκική συνεργασία.

Αναφέρθηκαν και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιείται στον τουρισμό καθώς και φορέων των τοπικών κοινοτήτων και της Αυτοδιοίκησης.

Ο Τούρκος Πρέσβης διατύπωσε την επιθυμία της τουρκικής πλευράς για επαναφορά του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε λιμένες επιλεγμένων νησιών στο ανατολικό Αιγαίο για τους Τούρκους τουρίστες.

Η πρόταση συνάντησε την ομόφωνη γνώμη της Υπουργού Τουρισμού, η οποία τόνισε πως το πρόγραμμα ωφέλησε την τουριστική κίνηση τόσο από Τούρκους επισκέπτες όσο και από επισκέπτες τρίτων χωρών.

Συζητήθηκαν επίσης και τρόποι αντιμετώπισης και λύσης των όποιων ζητημάτων αναφυονται στη συνεργασία των δυο χωρών.

Ήταν κοινή διαπίστωση ότι ο τουρισμός συμβάλλει στην προσέγγιση των δύο λαών ως γέφυρα.

Για τον λόγο αυτό έχει ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και της οικονομικής ανάπτυξης των δύο χωρών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.