Ο ΟΑΣΠ κλείνει ξανά το Ναυάγιο

0

Με εισήγηση του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), το Ναυάγιο της Ζακυνθου κλείνει ξανά λόγω επικινδυνότητας.

Την εκ νέου απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία “Ναυάγιο” της Ζακύνθου, εισηγήθηκε ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Ο Οργανισμός επανεκτίμησε τη σεισμική δραστηριότητα και τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Η αυτοψία επιστημονικού κλιμακίου του ΟΑΣΠ, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και Προέδρου, Ευθύμιου Λέκκα, κατέγραψε εκτεταμένο κατολισθητικό κίνδυνο, λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή.

Ακολούθησε σύσκεψη μεταξύ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, και αποφασίστηκε η απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία “Ναυάγιο” για την φετινή τουριστική περίοδο.

Συμφωνήθηκε επίσης η κατάσταση να επανεκτιμάται δύο φορές ετησίως μετά από νέες επιτόπιες αυτοψίες.

«Η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών είναι πάνω από όλα. Η απόφαση λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιστημονικά δεδομένα του ΟΑΣΠ και του Προέδρου του καθηγητή Ε. Λέκκα, δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας της περιοχής κατά την τουριστική περίοδο», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2022 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου είχε αποφασίσει την απαγόρευση της πρόσβασης για λόγους ασφαλείας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.