Οι τρεις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονες υποδομές

0
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Ασφαλείς μεταφορές, σύγχρονες υποδομές», καταθέτοντας τρεις καινοτόμες προτάσεις.
Από το βήμα της ημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για ασφαλείς και σύγχρονες μεταφορές και υποδομές.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Πρόκειται για μία μεγάλη τομή διαφάνειας στην αδειοδότηση, στην εκτέλεση και στη λειτουργία των δημόσιων έργων υποδομών, που θα εξασφαλίζει την τήρηση των ορθών διαδικασιών και κυρίως τα στάνταρτς ασφάλειάς τους», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

 

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

– Θεσμοθέτηση, υλοποίηση και λειτουργία πρώτα από όλα ενός ψηφιακού Κεντρικού Συστήματος Αδειοδοτήσεων.
– Θεσμοθέτηση, υλοποίηση και λειτουργία ενός ψηφιακού Κεντρικού Σύστηματος Παρακολούθησης Τεχνικών Έργων.
– Θεσμοθέτηση, υλοποίηση και λειτουργία Συστήματος Καταγραφής, Λειτουργίας και Συντήρησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων.
«Σκοπός είναι η διαφάνεια και μόνο. Διαφάνεια στην αδειοδότηση και εκτέλεση δημόσιων έργων, στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, στη θέσπιση και τήρηση των προδιαγραφών, στην εφαρμογή ελάχιστων συντελεστών ασφαλούς λειτουργίας κάθε δημόσιας υποδομής», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε ότι η πρόταση του κόμματος για τις υποδομές στοχεύει στη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα, την ταχύτητα και την ασφάλεια για τα έργα.
«Οι κλάδοι των υποδομών και των μεταφορών θα μπορούσαν να αποτελέσουν «αγαθή διαφυγή» από τις αλλεπάλληλες κρίσεις», τόνισε σχετικά ο κος Παππάς.
«Ο δεξιός νεοφιλελευθερισμός προτιμάει το κέρδος από την ασφάλεια στις μεταφορές. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αγωνιστούμε για να αντιστραφεί», ανέφερε από πλευράς του ο Χρήστος Σπίρτζης.
Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι του τεχνικού – κατασκευαστικού τομέα και δημοσιογράφοι.
Τον συντονισμό των συνεδριών είχαν ο Γιώργος Δέδες, Συντονιστής του τμήματος Υποδομών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Απόστολος Καραναστάσης, η πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, Μηχανικός, Μαρία Νικολάρα κι αναπληρώτρια Συντονίστρια του τμήματος Υποδομών.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.