Οι προσδοκίες για τη φετινή τουριστική σεζόν

0

Αυξημένες κατά 10% έως 20%, συγκριτικά με πέρυσι, αναμένονται οι φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τα έσοδα από τον τουρισμό το 2022 .

Μεγάλη τουριστική ανάπτυξη κατέγραψε η χώρα μας την περσινή χρονιά. Η προσέλκυση νέων τουριστών αυξήθηκε κατά πολύ, σημαντικές αγορές προστέθηκαν και πραγματοποιήθηκαν νέες επωφελείς συμφωνίες συνάφθηκαν με αεροπορικές εταιρείες και tour operators.

Τι θα φέρει η νέα σεζόν.

Για το 2023 αναμένεται περαιτέρω αύξηση των τουριστικών ροών από μεγάλες αγορές, όπως είναι αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το υπουργείο Τουρισμού δρομολογεί πτήσεις από την Κίνα ακόμα και off season, στη λογική ότι οι Κινέζοι ταξιδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην Αυστραλία άνοιξε νέο γραφείο ΕΟΤ στη Μελβούρνη. Το Ισραήλ αυξάνει τις πτήσεις για τη χώρα μας η οποία αποτελεί νούμερο 1 προορισμό.

Σημαντικές συμφωνίες αναμένονται με αεροπορικές εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ήδη δρομολογείται αντίστοιχη με την Ινδία και τη Νότια Κορέα.

Από τις αρχές Μαρτίου ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ και τον Καναδά

Όλες αυτές οι αγορές αφορούν high spenders ταξιδιώτες οι οποίοι ξοδεύουν πολλά και ο χρόνος διαμονής τους στη χώρα είναι μεγαλύτερος.

Αύξηση τζίρου τουριστικών επιχειρήσεων.

Οι αυξημένες ταξιδιωτικές ροές και η επέκταση της σεζόν έφεραν σημαντική αύξηση στους τζίρους των καταστημάτων όλων προορισμών και ειδικά της Αθήνας.

Η πρωτεύουσα υποδέχεται ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του πλανήτη και τους 12 μήνες του έτους.

Η συμβολή του ΕΟΤ.

Η καμπάνια του ΕΟΤ «Shopping in Greece» σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ, έχει ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του εμπορίου μέσω του τουρισμού.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ο ιατρικός τουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας, στον δυτικό κόσμο, αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο, το well-being, το wellness η ελληνική πολιτεία επιθυμεί να τα προωθήσει από κοινού.

Το εν λόγω νομοσχέδιο είναι έτοιμο, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο μετά τις εκλογές θα φέρει στη νέα Βουλή προς ψήφιση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.