Οι προκαταβολές της Hellenic Train στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας

0

Η Hellenic Train θα προκαταβάλλει άμεσα χρηματικά ποσά στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες για την κάλυψη των πρώτων αναγκών.

Η Hellenic Train θα καταβάλει προκαταβολή στις οικογένειες των θυμάτων και των επιβατών που τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στις 28 Φεβρουαρίου 2023 για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών τους.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε να διαμορφωθούν οι προκαταβολές ως εξής:

1.      Στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή ύψους 42.000 ευρώ

2.      Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των τραυματισμών, 10.000 € στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλινικές και 5.000 € στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και δεν νοσηλεύονται πλέον σε νοσοκομεία ή κλινικές.

Επιπλέον, στις οικογένειες των θανόντων, των τραυματιών και των άλλων επιβατών που βρίσκονταν στο τρένο τη στιγμή του ατυχήματος, αποζημίωση 300 € για τις αποσκευές, συμπεριλαμβανομένων των χειραποσκευών, των προσωπικών αντικειμένων και των ζώων.

Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Hellenic Train, γνωστοποίησε απλοποιημένες διαδικασίες για την άμεση καταβολή των παραπάνω προκαταβολών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ειδικών ομάδων για τη συλλογή και διεκπεραίωση των απαιτήσεων και την άμεση επικοινωνία με τους δικαιούχους.

Με την προκαταβολή αυτή, χωρίς αυτό να συνιστά σε καμία περίπτωση αποδοχή ευθύνης από την πλευρά της εταιρείας, η Hellenic Train υπερβαίνει τα προβλεπόμενα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους επιβάτες ως ελάχιστη συμβολή στην αντιμετώπιση των δεινών που προκλήθηκαν από το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.