Ξιφαράς: Ενισχύεται ο αεροπορικός τουρισμός

0

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε η Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού, με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά.

Tη σημασία της Επιτροπής για την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού, μέσω πρωτοβουλιών και δράσεων, ανέλυσε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.

Οι δράσεις της Επιτροπής θα οδηγήσουν στην ενίσχυση του τουρισμού μέσω ιδιωτικών πτήσεων.

Ο κος Ξιφαράς υπογράμμισε πως η σύσταση της Επιτροπής αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας της πολιτείας με φορείς της αγοράς.

Σκοπός είναι η διαρκής παραγωγή προστιθέμενης αξίας για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

«Στόχος μας είναι με έξυπνες, μικρές, ανέξοδες παρεμβάσεις να ενισχύσουμε τον αεροπορικό τουρισμό, εξαλείφοντας τη γραφειοκρατία.

Με το ευνοϊκό κλίμα της χώρας μας καθώς και με τις υπάρχουσες υποδομές, μπορούμε να υποστηρίξουμε τα ακριτικά νησιά μας, διευκολύνοντας την πρόσβαση ελαφρών αεροσκαφών σε αυτά.

Το άμεσο αποτέλεσμα θα είναι να γίνει η Ελλάδα πιο ελκυστική ως προορισμός αεροπορικού τουρισμού, αξιοποιώντας – μεταξύ άλλων – την εμπειρία και τις καλές πρακτικές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο Γ.Γ. Μεταφορών.

Τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν την ανάληψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών, δράσεων κι ενεργειών και για την υιοθέτηση προτάσεων με γνώμονα την αξιοποίηση και την βελτίωση των συνθηκών αεροπορικού τουρισμού.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο Διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Χρήστος Τσίτουρας και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γεώργιος Δριτσάκος.

Η επόμενη συνεδρίαση των μελών της ορίστηκε για τις 6 Μαρτίου 2023.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.