Ξεκινά το οδικό έργο στη λεωφόρο Παλαιοπαναγιάς του δήμου Παιανίας

0

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς από τη Λαυρίου έως την οδό Αρτέμιδος, ύψους 2.264.799,48 €.

Ανάδοχος του έργου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς του δήμου Παιανίας είναι η ΕΡΓΑΝΗ ΑΤΕ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη συνάντηση του δημάρχου, Ισίδωρου Μάδη, με εκπροσώπους της εταιρείας, υπεγράφη η σχετική σύμβαση και τονίστηκε η σημασία της ομαλής εξέλιξης του έργου.

Ο κ. Μάδης εξήγησε πως πρόκειται για υποβαθμισμένη περιοχή, η οποία θα μεταμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων ενισχύοντας και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Επεσήμανε δε την ανάγκη οι κάτοικοι να προβούν το συντομότερο δυνατόν στην απομάκρυνση κάθε εμποδίου από το ρυμοτομούμενο τμήμα της ιδιοκτησίας τους και την απόδοσή του σε κοινή χρήση ώστε να προχωρήσουν δίχως καθυστερήσεις οι εργασίες.

«Ευελπιστώ στην αγαστή συνεργασία ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων δίχως καθυστερήσεις. Για τον Δήμο Παιανίας είναι ένα πολύ σημαντικό έργο αφενός διότι αναβαθμίζει μια ολόκληρη περιοχή και αφετέρου διότι ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας όσων κινούνται στο τμήμα αυτό και σήμερα ομολογουμένως δυσκολεύονται», σημείωσε ο Ισίδωρος Μάδης.

Η ανάδοχος εταιρεία δεσμεύτηκε για την παράδοση ενός έργου προτύπου.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνει διάνοιξη περιφερειακών οδών όπου θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο με όδευση τυφλών ενώ θα εφαρμοστεί οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Τα χαρακτηριστικά του έργου.

Στη Λ. Παλαιοπαναγιάς, η επέμβαση αφορά στην διαπλάτυνση της οδού, στην κατασκευή κρασπεδόρειθρων, πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου.

Επίσης, θα γίνει εγκατάσταση πρασίνου σε όλο το μήκος της οδού, θα εγκατασταθεί οδοφωτισμός και θα τοποθετηθεί σήμανση (κάθετη και οριζόντια).

Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ασφαλούς κινητικότητας για οχήματα και πεζούς με την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στον κόμβο της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς με τη Λεωφόρο Λαυρίου.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν έξυπνες διαβάσεις πεζών μέσω της αυτόνομης αναγνώρισης παρουσίας πεζών και αυτόματης φωτεινής σήμανσης της διάβασης.

Θα γίνει εγκατάσταση φωτιστικών με το αντίστοιχο δίκτυο σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς, εξασφαλίζοντας έτσι την οδική ασφάλεια των διερχόμενων κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σε όλο το μήκος της οδού θα γίνει φύτευση θάμνων και δέντρων, ενώ στα σημεία όπου υπάρχει ικανοποιητικό πλάτος.

Θα δημιουργηθούν σημεία στάσης, ανάπαυσης και αναψυχής των διερχόμενων πεζών και ποδηλατών.

Θα κατασκευαστεί δίκτυο άρδευσης σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς και θα γίνει εγκατάσταση αυτοματισμών ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν καλύτερη συντήρηση του πρασίνου που θα εγκατασταθεί στο έργο.

Το έργο θα διαθέτει συνολικά 58 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων εκ των οποίων οι τρεις θα είναι για ΑΜΕΑ. Θα εγκατασταθούν και ποδηλατοστάσια κατά μήκος του ποδηλατόδρομου.

Η Λεωφόρος Παλαιοπαναγιάς θα έχει πεζοδρόμια με όδευση τυφλών εκατέρωθεν της οδού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.