Ξανά στο ΕΣΠΑ το έργο για την ανέγερση των εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου

0

Με απόφαση Περιφερειάρχη το έργο εντάσσεται ξανά στο ΕΣΠΑ και επιτρέπει την συνέχιση των εργασιών για τις νέες εγκαταστάσεις.

Τη συνέχιση της κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ διασφαλίζει η απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστου Μέτιου, να εντάξει ξανά το έργο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο, αν και ήταν στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας το καλοκαίρι του 2017 και είχαν ξεκινήσει οι εργασίες στα τέλη του 2020, διακόπηκε.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο κήρυξε έκπτωτη την ανάδοχο εταιρεία, λόγω καθυστερήσεων, κακοτεχνιών και άλλων προβλημάτων στην εκτέλεσή του.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή των κτιρίων 1 και 13 καθώς και μέρους του περιβάλλοντος χώρου του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Αλεξανδρούπολης.

Το κτίριο 1 θα περιλαμβάνει 3 μεγαλύτερα και 2 μικρότερα αμφιθέατρα, 4 αίθουσες διδασκαλίας, τη γραμματεία και τους κοινούς χώρους του Τμήματος.

Το κτίριο 13 θα αποτελεί τον υπαίθριο διάδρομο και θα διαθέτει στέγαστρο.

Θα συνδέει τα αμφιθεάτρα με τα εργαστήρια, ενώ το τμήμα του περιβάλλοντος χώρου θα έχει έκταση 10.200 τετραγωνικών μέτρων.

«Παραμένουμε πιστοί στην προτεραιότητα που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια ως Διοίκηση της Περιφέρειας. Να στηρίζουμε την ανάπτυξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου για να διαδραματίζει το ρόλο που μπορεί σε μεγαλύτερο βαθμό.

Το Πανεπιστήμιο αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής. Η μοίρα του είναι κοινή με αυτήν της Περιφέρειάς μας», σημείωσε ο Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Χρήστος Μέτιος, ο κ. Βασίλης Δελησταμάτης και ο κ. Θανάσης Τσώνης, μετέβησαν στο σημείο των εργασιών.

Συνάντησαν τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Φώτη Μάρη, και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Κωνσταντίνο Βαδικόλια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.