Μαμούθ επένδυση για το Elounda Hills

0

Τον Σεπτέμβριο του 2023 θα ξεκινήσει η κατασκευή της οικιστικής-τουριστικής ανάπλασης του Elounda Hills, όπως γνωστοποίησαν ο αντιπρόεδρος της Mirum Hellas Κωνσταντίνος Δέδες και ο διευθύνων σύμβουλος του Mirum Group Άγγελος Αγγελιδάκης κατά τη συνάντησής τους.

Το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής επένδυσης (μαζί με τις επανεπενδύσεις) ανέρχεται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ και βασίζεται σε ίδια κεφάλαια της Mirum, τραπεζικό δανεισμό και προπωλήσεις κατοικιών. Το έργο θα καταλάβει συνολική έκταση περίπου 56 εκταρίων, με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται το 2027, ενώ έως το καλοκαίρι του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος.

Η ανοικοδόμησή του

Η ανοικοδόμησή του που ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του 2022 χωρίζεται σε δύο φάσεις:

  • Η πρώτη φάση είναι κομβική για την ανάπτυξη και περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με 137 δωμάτια, 66 branded βίλες και 81 branded διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα.
  • Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές και ανέσεις.

Όπως επισήμαναν τα διοικητικά στελέχη, το Elounda Hills θα είναι το θέρετρο της νέας εποχής και φιλοδοξεί να γίνει το καλύτερο στη Μεσόγειο από κάθε πλευρά: πολυτέλειας, ανέσεων, ευζωίας, οικολογικού χαρακτήρα, βιωσιμότητας, αειφορίας. Χτισμένο αμφιθεατρικά και με ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου θα είναι ένα από τα διάσημα και βιώσιμα υπερπολυτελή θέρετρα της Μεσογείου, του οποίου οι κτισμένες επιφάνειες θα ανέρχονται συνολικά σε περίπου 140.000 τ.μ.

Κεντρικό στοιχείο του project είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και branded κατοικίες, υπό την ομπρέλα και με τη συνεργασία του Luxury Hotel brand «One Ηotels», ως operator. Θα περιλαμβάνει επίσης μια οικιστική κοινότητα, μαρίνα 64 θέσεων (θα φιλοξενεί σούπερ γιοτ καθώς και μικρότερα σκάφη), ιδιωτικές παραλίες, κλαμπ, εστιατόρια, παρεκκλήσι, πάρκο, βοτανικό κήπο και άλλες υποδομές και ανέσεις που μαζί θα συνθέσουν ένα θέρετρο που θα κατοικείται όλο το χρόνο, με περιόδους αιχμής εκείνη του Μαΐου – Οκτωβρίου. Η διαχείρισή της θα γίνεται από την κορυφαία εταιρεία του είδους στον κόσμο, Camper & Nicholson, και θα διαθέτει boutique ξενοδοχείο, yacht club, τραπεζαρία και αγκυροβόλιο για σκάφη έως και 70 μέτρων.

Η παρουσία της Mirum στην Ελλάδα

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, η MIRUM GROUP αντιπροσωπεύει την αριστεία, την πολυτέλεια και τον οικολογικό τρόπο ζωής τόσο σε κατοικίες όσο και σε εξοχικές κατοικίες.

Η MIRUM GROUP έχει δημιουργήσει, ηγηθεί και παραδώσει μια σειρά από εξαιρετικά επιτυχημένα και πολλαπλά βραβευμένα αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα και τη Ρωσία. Με κάθε νέο έργο, η MIRUM GROUP επιτυγχάνει την τελειότητα μέσω της ανώτερης ποιότητας, της υπερσύγχρονης υποδομής, του αναγνωρίσιμου αρχιτεκτονικού στυλ και του αποκλειστικού σχεδιασμού.

Η MIRUM GROUP έχει την ιδιότητα του Στρατηγικού Επενδυτή στην Ελλάδα Ο αγωγός ανάπτυξής μας στην Ελλάδα αποτελείται από πάνω από 200.000 τ.μ. παράκτιας γης, που περιλαμβάνει συγκρότημα κατοικιών, boutique ξενοδοχεία και εμπορικές περιοχές με εκτεταμένη υποδομή.

Η MIRUM GROUP είναι μια από τις λίγες διεθνείς εταιρείες στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010, προβλέποντας άδειες ταχείας παρακολούθησης και άλλα οφέλη για το έργο.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει περί τις 675.000 τ.μ. παράκτιας γης στα οποία φιλοξενούνται κυρίως συγκρότημα κατοικιών και boutique ξενοδοχεία. Ανάμεσα στα έργα της Mirum στην Ελλάδα περιλαμβάνονται οι Mirum Villas στην Ελούντα, ένα εκπληκτικό παραθαλάσσιο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών ακριβώς απέναντι από τη Σπιναλόγκα καθώς και το μπουτίκ ξενοδοχείο «Island Concept», στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Το εν εξελίξει project Elounda Hills είναι το μεγαλύτερο της Mirum στην Ελλάδα και για να ξεκινήσει να χτίζεται χρειάστηκαν περισσότερα από 10 χρόνια αγορών των παρακείμενων οικοπέδων, ώστε να δημιουργηθεί μια σημαντική έκταση (περίπου 56 εκτάρια) με πάνω από 2 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο.

Η Mirum είναι ένας όμιλος εταιρειών (Mirum Group) που ασχολείται με την κατασκευή και την ανάπτυξη βιώσιμων πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων κορυφαίας αισθητικής σε τοποθεσίες όπου το φυσικό περιβάλλον πρωταγωνιστεί. Ασχολείται με τον κλάδο του premium real estate για περισσότερα από 25 χρόνια, έχοντας να παρουσιάσει την οικοδόμηση πάνω από 600 υπερπολυτελών κατοικιών (βίλες), συγκροτημάτων κατοικιών, εστιατορίων, χώρων αναψυχής και ανανέωσης (λ.χ. spa).

Ο πρόεδρος του ομίλου Mirum είναι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Vitaliy Borisov που γεννήθηκε στη Βίνιτσα της Ουκρανίας. Όπως αναφέρθηκε τη δεκαετία του ’80 μετακόμισε στη Μόσχα όπου κατάφερε να αναδείξει τον όμιλο Mirum σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, παραδίδοντας κτήρια και πολυτελείς κατοικίες διεθνούς εμβέλειας. Το 2000 επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Κρήτη για διακοπές με την οικογένειά του. Το Elounda Hills είναι ένα έργο που εκφράζει το προσωπικό του όραμα για την περιοχή και η επιθυμία του είναι αυτό να καταστεί σημείο αναφοράς για την ευζωία και τη βιωσιμότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.