Καταγγελία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ για εκβιασμό από υπάλληλο του Υπουργείου Μεταφορών

0

Ο υπάλληλος συνελήφθη και δόθηκε εντολή από το Υπουργείο να κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία προς διερεύνηση και απόδοση τυχόν ευθυνών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των ΙΚΤΕΟ.

Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε με μεγάλη μας έκπληξη την καταγγελία συναδέλφου μας για εκβιασμό του στην Εύβοια από υπάλληλο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, που εργάζεται στην αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας και Ελέγχου ΚΤΕΟ.

Από τον άνω ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ, καταγγέλλεται το γεγονός ότι του ζητήθηκε το ποσό των 30.000 ευρώ, προκειμένου να αποσιωπηθούν και συγκαλυφθούν τυχόν παρατυπίες που θα ανευρίσκονταν έπειτα από έλεγχο της υπηρεσίας επί της επιχειρήσεώς του.

Σύμφωνα  με τις πρώτες καταθέσεις του ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ, ο κατά την καταγγελία του επίορκος υπάλληλος, όπως του δήλωσε ο ίδιος δεν δρούσε από μόνος του και τα ποσά θα μοιράζονταν και σε άλλους εμπλεκόμενους εντός του Υπουργείου προκειμένου να προστατευτεί η επιχείρησή του.

Σε αυτήν τη βάση μάλιστα καταγγέλλεται ότι διενεργήθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις με άλλα στελέχη του Υπουργείου προκειμένου να πειστεί ο Ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ να τους  δώσει τα χρήματα.

Καταγγέλθηκε επίσης ότι την επαφή του ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ στην Εύβοια με τον καταγγελθέντα ως  επίορκο υπάλληλο,  την έκανε άλλος ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ από Αθήνα.

Τέλος, φέρονται να πρότειναν στον καταγγέλλοντα ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ να μπει στην «ομάδα εκβιαστών» και να μεσολαβήσει για να προσεγγιστούν αντίστοιχα και άλλα ΚΤΕΟ της περιοχής, ώστε να ζητηθούν χρήματα και από αυτά τα ΚΤΕΟ, τα οποία (χρήματα) θα έπρεπε να αναλάβει στη συνέχεια να τα συγκεντρώνει ο καταγγέλλων Ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ  και να τα παραδίδει στο άνω καταγγελθέν  κύκλωμα εκβιαστών, προκειμένου να τους παρέχεται προστασία ΔΩΡΕΑΝ.

Καταγγέλλεται λοιπόν ότι  υπάρχει μια ομάδα εκβιαστών των ΚΤΕΟ με πρωταγωνιστές υπαλλήλους του Υπουργείου Μεταφορών και προσώπων που  συμμετέχουν στη λειτουργία ΚΤΕΟ. Η καταγγελία αυτή αναζωπυρώνει την πολλαπλώς εκδηλωθείσα ανησυχία των Σωματείων Ιδιωτικών ΚΤΕΟ για την αναποτελεσματική εποπτεία που ασκείται στα ΚΤΕΟ αφήνοντας έτσι πρόσφορο έδαφος σε όποιον επιτήδειο, επιθυμεί να  κερδοσκοπεί μέσα από εκβιασμούς και αθέμιτες  ενέργειες, σε βάρος των εντίμων επιχειρήσεων ΚΤΕΟ, σε βάρος  των καταναλωτών και σε  βάρος  της οδικής ασφάλειας, δηλαδή σε βάρος του  δημοσίου συμφέροντος. 

Ζητούμε από την ελληνική δικαιοσύνη, να προχωρήσει άμεσα και κατά προτεραιότητα  η ανακριτική έρευνα σε βάθος, ώστε να  εντοπιστούν όλα τα μέλη  του όποιου κυκλώματος και να μη μείνει η παραμικρή σκιά.

Πρέπει να γνωρίζουμε πόσοι, ποιοι και πως εμπλέκονται σε κυκλώματα προστασίας στα ΚΤΕΟ,  αν και πόσοι χρηματίζονται συστηματικά εις βάρος του θεσμού και  του κλάδου μας, καθώς αυτές οι πρακτικές προδήλως υποβαθμίζουν την αξιοπιστία της εποπτείας του  Υπουργείου Μεταφορών, απειλούν την οδική ασφάλεια της χώρας και πλήττουν βάναυσα τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο μας και βλάπτουν κατάφωρα  το δημόσιο συμφέρον και αναιρούν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Κράτος».

Καλούμε επίσης την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να ενεργήσει άμεσα ώστε να διερευνηθεί στα όρια ευθύνης και αρμοδιότητας του Υπουργείου  η δράση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, υπηρεσιακών και μη, και να λάβουν χώρα άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες αναμόρφωσης του πλαισίου εποπτείας των ΚΤΕΟ, όπως άλλωστε ορίζεται και από την ευρωπαϊκή οδηγία 2014/45, η οποία θα έπρεπε ήδη να εφαρμόζεται και στην χώρα μας από τον Ιανουάριο 2023.

Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αναφορικά με σύλληψη υπαλλήλου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Χαλκίδα, κατόπιν σχετικής καταγγελίας, ο Υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε άμεσα εντολή προς τις Διοικητικές Υπηρεσίες να κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία προς διερεύνηση του περιστατικού και προς απόδοση τυχόν ευθυνών.

Αναμένεται η αποστολή του φακέλου από τις αρμόδιες Προανακριτικές Αρχές, προκειμένου να εκκινήσουν οι σχετικές διοικητικές και πειθαρχικές διαδικασίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.