Κατά 20% αυξήθηκαν πέρυσι οι Ισπανοί τουρίστες στη χώρα μας

0

Έντονο το ενδιαφέρον των Ισπανών να επισκεφθούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της προώθησης άγνωστων, μέχρι τώρα, περιοχών της χώρας μας.

Σε εκδήλωση στη Μαδρίτη, με σκοπό την προώθηση της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού για ολόκληρο τον χρόνο, ο αριθμός των Ισπανών τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2022 υπερβαίνει κατά 20% τον αντίστοιχο αριθμό του 2019.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Τουρισμού της Χαλκιδικής.

Δημοσιογράφοι, τουριστικοί πράκτορες και γραφεία ταξιδίων καθώς και επιχειρηματικές ενώσεις του τουριστικού κλάδου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποιες από τις πιο ξεχωριστές γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας, όπως τα ντολμαδάκια, τον μουσακά ή τις παραδοσιακές σπανακόπιτες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Μαδρίτη και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Ελληνοϊσπανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Η Περιφέρεια, περιβάλλεται από μια εντυπωσιακή ακτογραμμή. Διαθέτει τις πιο ψηλές βουνοκορφές, οπότε είναι προνομιακός τόπος για δραστηριότητες όπως το σκι, η αναρρίχηση, η πεζοπορία, η ιππασία. Έχει εδραιωθεί ως προορισμός για τον τουρισμό του ευ ζην και του οινοτουρισμού», υπογράμμισε ο Λεωνίδας Τσιαντής, υπεύθυνος για τον τομέα Τουριστικού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μια από τις περιοχές στις οποίες γνώρισε αξιοσημείωτη αύξηση ο αριθμός των Ισπανών τουριστών είναι η Χαλκιδική.
Η Περιφέρεια έχει να επιδείξει μοναδικού κάλλους μεσογειακά δάση, παραλίες με διάφανα νερά  και ευχάριστη θερμοκρασία όλο τον χρόνο.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.