Καραμανλής: Καμία αύξηση στα διόδια

0

Για τα διόδια, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ξεκαθάρισε πως αυξήσεις δεν μπορεί να γίνουν ούτε τώρα ούτε στο άμεσο μέλλον.

Καμία αύξηση στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων δεν θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον, επεσήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στη Real News.

«Το έχω πει και το εννοώ. Και νομίζω αυτό το αντιλαμβάνονται και οι παραχωρησιούχοι. Έχει έρθει η ώρα να πάμε σε χιλιομετρική χρέωση διοδίων, σε όλο το δίκτυο. Αυτό είναι το δίκαιο και συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και η Ολυμπία Οδός το εφαρμόζει στην Πελοπόννησο», σημείωσε ο υπουργός.

Χωρίς αυξήσεις στα διόδια – Η λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα

Αναφορικά με την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος σημείωσε ότι «το σχέδιο μας για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού περιλαμβάνει: επέκταση δικτύου Μετρό, κρίσιμα οδικά έργα, ενίσχυση αστικών συγκοινωνιών. Η πιο ρεαλιστική μακροπρόθεσμη λύση είναι η επέκταση του δικτύου Μετρό, την οποία υλοποιούμε. Παράλληλα, έχουμε αυξήσει πάνω από 50% τα λεωφορεία στον δρόμο και στους επόμενους μήνες και θα έρθουν 650 νέα πράσινα λεωφορεία μηδενικών ρύπων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Τα οδικά έργα

Για τα οδικά έργα της Αττικής σημείωσε πως πρόκειται «για έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, που πρέπει να κάνουμε πριν η κατάσταση στο Λεκανοπέδιο γίνει αφόρητη. Για παράδειγμα, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Την αστική σήραγγα της Ηλιουπόλεως. Την επέκταση της λεωφόρου Κύμης την δημοπρατήσαμε ήδη και θα αποσυμφορήσει την κίνηση σε Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.