Καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών
ΟΣΕ και Hellenic Train ανακοίνωσαν καθυστερήσεις στα δρομολόγια καθώς επέβαλαν περιορισμούς στην ταχύτητα των συρμών λόγω καύσωνα.
Ο ΟΣΕ σε ανακοίνωσή του ενημερώνει πως «λόγω υψηλών θερμοκρασιών, καθ’ όλο το 24ωρο, με γνώμονα την ασφάλεια της κυκλοφορίας των τρένων, είναι αναγκασμένος να επιβάλλει αναλόγως των συνθηκών περιορισμούς ταχύτητας με συνέπεια καθυστερήσεις.
Ζητούμε την κατανόηση των επιβατών μας επειδή η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα», επισημαίνουν από τον ΟΣΕ στην ανακοίνωσή τους.
Και η Hellenic Train με την ίδια πολιτική.
Eίχε προηγηθεί ανακοίνωση της σιδηροδρομικής εταιρείας με την οποία εξηγούσε πως «εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και με γνώμονα την ασφάλεια της κυκλοφορίας ενδέχεται να επιβληθούν περιορισμοί ταχύτητας που πιθανόν να δημιουργήσουν καθυστερήσεις κυρίως στη διαδρομή «Αθήνα – Χαλκίδα».