Ικανοποίηση της FRONTEX για τις πτήσεις επιτήρησης από το Tethered Aerostat της ΥΠΑ

0

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε η FRONTEX στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις επιχειρήσεις του Δέσμιου Αεροστάτου στο Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Frontex, Fabrice Leggeri, για την επιτυχή ολοκλήρωση του πιλοτικού έργου του Αερόστατου Επιτήρησης Θαλάσσιων Συνόρων στον αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Στόχος ήταν η συνεχής επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων του Θρακικού Πελάγους για την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στην επιστολή τονίζεται η καθοριστική συμβολή της διοίκησης της ΥΠΑ και των στελεχών του κρατικού αερολιμένα στην ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού, πρωτότυπου και καινοτόμου επιχειρησιακού σχεδίου, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εντός κρατικού αεροδρομίου στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το πιλοτικό επιχειρησιακό σχέδιο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με περισσότερες από 2.500 ώρες πτήσεων και συνεχή επιτήρηση των εθνικών συνόρων με ραντάρ και κάμερες, με παράλληλη συμβολή στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών τους θερινούς μήνες.

Το κέντρο λειτούργησε σε 24ωρη βάση επτά ημέρες την εβδομάδα από την 01 Ιουλίου 2021 έως και την 31 Οκτωβρίου 2021 και στελεχώθηκε από το εξειδικευμένο προσωπικό της αναδόχου Γαλλικής εταιρείας, του οργανισμού Frontex, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.