Θεσσαλονίκη: Προχωρούν τα έργα για το πρώτο «Πάρκο για Όλους»

0

Το πρώτο «Πάρκο για Όλους», στην Τούμπα, θα αποτελέσει χώρο συνύπαρξης και νέος πνεύμονας πρασίνου και θα παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου επιθεώρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Τον δήμαρχο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Εφραίμ Κυριζίδη.


«Η περιοχή της Τούμπας πολύ άμεσα θα αποκτήσει έναν νέο πνεύμονα πρασίνου, έναν χώρο για τα παιδιά, ένα πάρκο για όλους, έναν χώρο όμορφο και φωτεινό, που τόσο πολύ της αξίζει», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τα έργα για τη δημιουργία του Πάρκου για Όλους προχωρούν εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. 

«O χώρος σιγά – σιγά μεταμορφώνεται. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες υποδομής και δικτύων και από δω και πέρα θα αρχίσουν οι διαμορφώσεις του χώρου. Ευελπιστούμε ότι το καλοκαίρι ο χώρος θα παραδοθεί πλήρως λειτουργικός στους συμπολίτες μας», σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

Το πρότυπο «Πάρκο για Όλους» κατασκευάζεται στον χώρο μεταξύ των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, Παυσίλυπου και Ολυμπίας.

Δημιουργείται ένα πάρκο βασισμένο στην αρχή της ίσης πρόσβασης για όλους με ενταγμένο ειδικό χώρο δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.