Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

0

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) δηλώνει για δωδέκατη χρονιά το «παρών» στην «Ώρα της Γης» για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Tο Σάββατο, 25 Μαρτίου, το αεροδρόμιο της Αθήνας θα διακόψει τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του από τις 20:30 έως τις 21:30.

Σβήνει τα φώτα συμμετέχοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF «η Ώρα της Γης».

Στο διάστημα αυτό θα μειωθεί και ο φωτισμός στα κτίρια του αεροδρομίου, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους χώρους της υποδομής.

Θα γίνονται ανακοινώσεις στον κεντρικό αεροσταθμό για την ενημέρωση του κοινού για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και την ενεργό συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας.

Προσπάθεια ευαισθητοποίησης στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Σε οθόνες του κεντρικού αεροσταθμού θα προβάλλεται το επίσημο video του Earth Hour.

Ο ΔΑΑ ενθαρρύνει όλο το προσωπικό του αεροδρομίου να συμβάλλει ατομικά στην «Ώρα της Γης» μειώνοντας ή σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι.

Στη συμβολική αυτή κίνηση, συμμετέχουν και η εταιρεία καυσίμων Shell, το ξενοδοχείο Sofitel, και πολλά άλλα μέλη της αεροδρομιακής κοινότητας.

Αεροδρόμιο Αθήνας και Κλιματική Αλλαγή

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παραμένει το μοναδικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα με Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα.

Έχει λάβει την σχετική πιστοποίηση του προγράμματος Airport Carbon Accreditation του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης από το 2016.

Από το 2005 έως το 2022, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει επιτύχει μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε ποσοστό πάνω από 60%.

Αυτό οφείλεται στο πρόγραμμά του παρεμβάσεων, στις λειτουργίες και στις υποδομές του αεροδρομίου παρά τη σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Από τον Δεκέμβριο του 2019, το «Ελ. Βενιζέλος» ανακοίνωσε τον φιλόδοξο οδικό χάρτη του, με την κωδική ονομασία «Route 2025».

Δέσμευση για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2025.

Ο ΔΑΑ υλοποιεί πρόγραμμα Δράσεων για την παραγωγή καθαρής ενέργειας εντός του αεροδρομίου μέσω φωτοβολταϊκών πάρκων.

Τα πάρκα στοχεύουν σε αυτοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωση μέχρι και 100% των αναγκών της εταιρείας σε ηλεκτρική ενέργεια, κι αντιστοιχεί στο 83% του τρέχοντος αποτυπώματος άνθρακα.

Σε εξέλιξη είναι και το πρόγραμμα για τη μείωση και τον μηδενισμό του υπόλοιπου 17% του αποτυπώματος άνθρακα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.