Η οικογένεια Ανδρεάδη τιμήθηκε στα βραβεία ΙΗIF

0

Με το βραβείο «IHIF Lifetime Achievement Award» ο όμιλος Sani/Ikos συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές του ξενοδοχειακού κλάδου διεθνώς.

Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης πρωταγωνιστές στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας.

Στα 24α διεθνή βραβεία «International Hospitality Investment Forum (ΙΗIF) Lifetime Achievement» έλαβαν τιμητική διάκριση, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, στο Βερολίνο.

Η πολυτελής φιλοξενία επιστρέφει στην Ελλάδα.

Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση του καινοτόμου έργου τους στην ανάπτυξη και προώθηση του Ομίλου Sani/Ikos σε Ελλάδα και Μεσόγειο.

Παπάλληλα, αναγνωρίζεται η σημαντική συνεισφορά στην επαναφορά της πολυτελούς φιλοξενίας ως κερδοφόρας επενδυτικής ιδέας, παράδειγμα στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού αλλά και διεθνώς.

Το βραβείο «ΙΗIF Lifetime Achievement».

Το εμβληματικό βραβείο «ΙΗIF Lifetime Achievement» λαμβάνουν ηγέτες που ανέτρεψαν τα δεδομένα στον κλάδο της φιλοξενίας με το έργο τους.

Προηγούμενοι νικητές υπήρξαν πρωταγωνιστικές προσωπικότητες του κλάδου όπως ο David Kong, πρώην CEO της Best Western Hotels & Resorts, ο Sol Kerzner, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Kerzner International Holdings Limited, ο Bill Marriott, επίτιμος πρόεδρος της Marriott International και ο Isadore Sharp, ιδρυτής και πρόεδρος των Four Seasons.

Η φετινή απονομή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του forum με κεντρικό θέμα «Fortune Favours the Bold-Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς» με τη συμμετοχή 2.000 και πλέον διακεκριμένων επαγγελματιών της φιλοξενίας, ιδιοκτητών και επενδυτών.

Το Διεθνές Φόρουμ Επενδύσεων στον Ξενοδοχειακό Τομέα-International Hospitality Investment Forum (IHIF) είναι μέλος της Questex Hospitality Group που αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης των ηγετών του ξενοδοχειακού κλάδου από όλον τον κόσμο.

“Είναι μεγάλη μας τιμή να λαμβάνουμε το «IHIF Lifetime Achievement Award» και να στεκόμαστε δίπλα σε επιφανείς ηγέτες και πρωτοπόρους του κλάδου του τουρισμού.

Η ιστορία των Sani/Ikos είναι το αποτέλεσμα μιας ολόκληρης ζωής αφοσίωσης, συλλογικής προσπάθειας και πάθους για τη φιλοξενία.

Από τη δημιουργία του Sani Resort πριν από 50 χρόνια και, στη συνέχεια, του πρωτοποριακού μοντέλου των Ikos Resorts, η οικογενειακή μας επιχείρηση επεκτάθηκε σε κορυφαίες παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Μεσογείου, προσφέροντας στους επισκέπτες ξεχωριστές εμπειρίες και ποιοτική, ζεστή εξυπηρέτηση.

Το εγχείρημα αυτό, με την υποστήριξη του Co-CEO και Co-Managing Partner του Ομίλου, Mathieu Guillemin, επέφερε ρεκόρ επιδόσεων και οδήγησε το 2022 στη συμμαχία με την GIC, το επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης και έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως.

Είμαστε περήφανοι που αποδεικνύουμε, μέσω της δυναμικής μας ανάπτυξης, ότι ο κλάδος της πολυτελούς φιλοξενίας είναι από τους πιο καινοτόμους και ελκυστικούς για τους επενδυτές, κλάδους του τουρισμού», δήλωσαν οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης και Ανδρέας Ανδρεάδης, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο.

Το μοντέλο Sani/Ikos: Case study καθετοποιημένης ξενοδοχειακής διαχείρισης στον κόσμο.

Πρότυπο αυτόνομης ανάπτυξης και λειτουργίας.

Η Sani ξεκίνησε ως κλασική οικογενειακή επιχείρηση στην Χαλκιδική τη δεκαετία του ’70.

Με Πρόεδρο τον Σταύρο Ανδρεάδη και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Ανδρέα Ανδρεάδη, εξελίχθηκε στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο ξενοδοχειακό Όμιλο της Μεσογείου.

Με ιδιόκτητα all-inclusive θέρετρα πολυτελείας και ένα πρωτοποριακό μοντέλο καθετοποιημένης λειτουργίας ως owner, developer και operator ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στον κόσμο.

Το 2015, με ομάδα μετόχων και τον Mathieu Guillemin δημιουργήθηκε ο όμιλος Sani/Ikos.

Με την υποστήριξη διεθνών επενδυτικών σχημάτων, οδήγησαν τον όμιλο σε τετραπλασιασμό του μεγέθους και των περιουσιακών του στοιχείων μέσα σε επτά χρόνια.

Η επιτυχημένη στρατηγική, επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της περιόδου της πανδημίας όπου ο Όμιλος επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και ισχυρές οικονομικές επιδόσεις.

Η επενδυση – μαμούθ με τη Σιγκαπούρη.

Το 2022 ο Όμιλος Sani/Ikos προχώρησε σε συμφωνία με το επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης GIC, συναλλαγή που αποτίμησε την αξία του στα €2,3 δις και αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο του τουρισμού στην Ευρώπη από την εποχή της πανδημίας.

Τα μεγέθη του ομίλου σήμερα.

Ο όμιλος αριθμεί 12 resorts που αποτελούν μονάδες – πρότυπα με σημαντικές υπεραξίες προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Στο τιμόνι της επιχείρησης βρίσκονται ο Aνδρέας Ανδρεάδης και ο Mathieu Guilleman με τον Σταύρο Ανδρεάδη στη θέση του επίτιμου Προέδρου.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια, το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ξεπερνά τα 900 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων και την επέκταση του Ikos brand στη Μεσόγειο με δύο ακόμη πολυτελή all-inclusive θέρετρα.

Μέσα από το πλάνο αυτό θα δημιουργηθούν πάνω από 2.900 νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή έως το 2025.

Σταύρος Ανδρεάδης και Ανδρέας Ανδρεάδης: Σημαντική συμβολή στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Σταύρος Ανδρεάδης: Διαδραμάτισε ενεργό ρόλο σε συλλογικούς φορείς του Τομέα Φιλοξενίας και Τουρισμού. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του ΣΕΤΕ- Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – κοινωνικός εταίρος- για οκτώ συναπτά έτη (2001−2008).

Το 2013, η Ernst & Young τον ανακήρυξε “Έλληνα πρωτοπόρο επιχειρηματία της χρονιάς”.

Ανδρέας Ανδρεάδης: Διατέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την περίοδο 2011-2017,.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ.

Ήταν ο εμπνευστής της Marketing Greece και του INΣETE, δύο μη κερδοσκοπικών οργανισμών για την επίσημη προβολή της ελληνικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Ο Σταύρος Ανδρεάδης και ο Δρ. Ανδρέας Ανδρεάδης παραμένουν Επίτιμοι Πρόεδροι του ΣΕΤΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.