Η νέα συνεργασία της Costa Navarino με το Culinary Institute of America

0

Δύο πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ και για φίλους της μαγειρικής, έρχονται στην Costa Navarino στις αρχές του 2024.

Η Costa Navarino ανακοινώνει μια νέα συνεργασία με το διεθνώς αναγνωρισμένο Culinary Institute of America (CIA).

Η νέα συνεργασία φέρνει στην Ελλάδα δύο αποκλειστικά πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ και για λάτρεις της μαγειρικής, στις αρχές του 2024.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μαθήματα σε μικρά γκρουπ, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων εκπαιδευτών/σεφ του CIA, δίπλα στους οποίους έχουν θητεύσει παγκοσμίου φήμης σεφ κι επαγγελματίες του χώρου, για πάνω από 75 χρόνια.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε επαγγελματικές κουζίνες, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο The Westin Resort Costa Navarino.

Παράλληλα με το πρόγραμμα μαθημάτων, θα έχουν πρόσβαση σε πληθώρα εμπειριών και δραστηριοτήτων, καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τους χώρους spa & ευεξίας και σε εξορμήσεις στη φύση, συνδυάζοντας την αγάπη τους για τη μαγειρική με τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Το εντατικό 5θήμερο πρόγραμμα για επαγγελματίες θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2024 και θα επικεντρωθεί στο «Plant Forward Cooking».

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε βασικές τεχνικές και μεθόδους για το πώς να αντλούν τη μέγιστη γεύση από φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και άλλα συστατικά.

Θα αντλήσουν έμπνευση από διεθνείς κουζίνες, δημιουργώντας νέα πιάτα, με τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τα μενού των εστιατορίων τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σεφ θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής καθώς και 3 Μονάδες Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (CEU’s), ενισχύοντας περαιτέρω τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Μια εβδομάδα μετά, από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 2024, το CIA θα παρουσιάσει ένα από τα signature προγράμματά του, το «Food Enthusiast Bootcamp», δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της μαγειρικής να εξελίξουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τις ικανότητές τους.

Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου προγράμματος, οι ερασιτέχνες σεφ θα εκπαιδευτούν σε παραδοσιακές μεθόδους και τεχνικές, ενώ θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Costa Navarino, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομική κληρονομιά της Μεσσηνίας.

Αναπόσπαστο  κομμάτι της ιστορίας της περιοχής αποτελεί ο αγροτικός της πλούτος, με ναυαρχίδα το ελαιόλαδο και τις ελιές, που μαζί με το πλήθος των φρούτων, λαχανικών και αρωματικών βοτάνων που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη, αποτελούν τη βάση της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής.

Το πρόγραμμα επαγγελματιών.

Το Food Enthusiast Bootcamp.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.