Η Κρήτη ταξίδεψε στη Λυών  

0

Η Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο την ανάδειξή της ως ιδανικό τουριστικό προορισμό, συμμετείχε στο Greek Tourism Workshop στη Λυών.

Η Περιφέρεια Κρήτης, έχοντας ως στόχο την ανάδειξή της ως ιδανικό τουριστικό προορισμό ταξίδεψε για να συμμετέχει στο Greek Tourism Workshop στη Λυών της Γαλλίας.

Προηγήθηκε η επιτυχημένη συμμετοχή της στην έκθεση Salon Mondial du Tourisme στο Παρίσι, τη χώρα που βρίσκεται πάντα στις 3 πρώτες τουριστικές αγορές για την Κρήτη.

Η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε Β2Β συναντήσεις με ταξιδιωτικά γραφεία της ευρύτερης περιοχής της Λυών.

Στόχος ήταν η προβολή και η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη.

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση του τουριστικού της προϊόντος, προσαρμοσμένου κατάλληλα στις ανάγκες και στα πρότυπα της σύγχρονης τουριστικής αγοράς.

Η Κρήτη αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό για τους Γάλλους τουρίστες.

Οι επαγγελματίες που παρευρέθηκαν έδειξαν ειδικό ενδιαφέρον για την διοργάνωση ταξιδιών φυσιολατρικού και περιπατητικού τουρισμού, αλλά πολιτιστικού τουρισμού.

«H συμμετοχή μας στο WorkShop της Λυών έκλεισε το τρίπτυχο της Top Resa και της Salon Mondial, μεγάλων εκθέσεων της Γαλλίας και του Παρισίου.

Είναι, παράλληλα, κι η αυτονόητη παρουσία μας σε μια αγορά όπως η Γαλλική που το 2021 είχε μια μείωση 32% σε σχέση με το 2019 και το 2022 αύξηση 5% σε σχέση με το ίδιο έτος, καλύπτοντας μια «απόσταση» 37 ποσοστιαίων μονάδων κι αποδεικνύοντας την ΦιλοΚρητικό της χαρακτήρα και την αγάπη της για Κρήτη, Παντού», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Κ. Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν:

-ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Νίκος Σκουλάς.

-ο Αν. Προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού, Νίκος Αλεξάκης και

-η Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου, Ελένη Βουγιουκαλάκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.