Η επιστολή παραίτησης του Χρήστου Κατσιούλη

0

27 Απριλίου 2022

Προς: Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Βίνη.

Κοινοποίηση: Διευθυντή Έργων, Δημήτριο Τσοτσορό και τα μέλη της Επιτροπής, Παύλο Κουζή, Νικόλαο Ανδρέου και Διονυσία Γιόβα.

Θέμα: Παραίτηση Προέδρου ETCS Σ. 10005.

Σχετ. Α. Επιστολή ΕΡΓΟΣΕ με αρ.πρωτ. ΟΙΚ. 336/21/29.11.2021.

Β. Η από 26/4/2021 ενημέρωση του εμπειρογνώμονα και νυν συμβούλου σας.

Γ. Επιστολή ΕΡΓΟΣΕ με αρ.πρωτ.ΟΙΚ. 4085/22/27.04.2022.

 

Με το Α. σχετικό, σε απάντηση της κλήσεώς μου σε απολογία, σας ενημέρωσα για όλα τα θέματα της Σ.717 και της Σ.10005, καθώς και για τις αδικαιοόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δύο συμβάσεων.

Με το Β. σχετικό ενημέρωσα τον εμπιερογνώμονα και νυν σύμβουλό σας, για όλα τα τεχνικά θέματα που προκάλεσαν και προκαλούν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμβάσεων ανάταξης της σηματοδότησης 717/14 και ETCS επί γραμμής 10005/07.

Με το Γ. σχετικό εξέφρασα στον Διευθυντή Έργων και σε εσάς, τη διαφωνία μου με τα ανγραφόμενα στα πορίσματα του εμπειρογνώμονα και τις αμφιβολίες μου για το πόσο ο ίδιος έιναι γνώστης της λειτουργίας των καλωδιακών συστημάτων αλληλεξάρτησης σηματοδότησης (R.R.I.)

Στα τμήματα γραμμής που τηρήθηκε το φυσικό αντικείμενο και συμμετείχε ο πάροχος δάνειας εμπειρίας της ανάταξης σηματοδότησης (Σ.717), η παρούσα επιτροπή της οποίας είμαι Πρόεδρος, ολοκλήρωσε το φυσικό αντικείμενο του ETCS επί γραμμής (Σ.10005), ήτοι στα τμήματα Πλατύ – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνα, καθώς και στο τμήμα Οινόη – Χαλκίδα (ανατάχθηκε από τον ΟΣΕ).

Σε συνέχεια των ανωτέρω, επειδή διαφωνώ με:

  • τη μη τήρηση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης 717 και του τρόπου υλοποίησης του ETCS στα τμήματα Αχαρνές – Οινόη – Δομοκός – Λάρισα και Λάρισα – Πλατύ, διότι καταργούνται συμβατικά δρομολόγια και συμβατικές ενδείξεις φωτοσημάτων.
  • τη μη τήρηση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης 717 με την αναίτια αποξήλωση των εν λειτουργία (χρηματοδοτούμενων με ευρωπαϊκά κονδύλια) υφιστάμενων συστημάτων αλληλεξάρτησης στους Σ.Σ. Τανάγρα, Ελεώνα, Θήβα, Σφίγγα, Αλίαρτο, Αλαλκομενές, Λιβαδειά, Δαύλεια και την αντικατάστασή τους με ένα σύστημα αλληλεξάρτησης, διότι επιφέρουν τεράστιες καθυστερήσεις στη σύμβαση του ETCS επί γραμμής.
  • την κακοδιαχείριση της σύμβασης ανάταξης της σηματοδότησης στο τμήμα Δομοκός – Λάρισα και τις τεράστιες καθυστερήσεις που αυτή ακόμα επιφέρει στη σύμβαση του ETCSεπί γραμμής.
  • τη μη τήρηση του συμβατικού αντικειμένου της σύμβασης 717 στο τμήμα Οινόη – Τιθορέα με την κατάργηση της συμβατικά προβλεπόμενης τμηματοποίησης της γραμμής και την αντικατάσταση των συμβατικά προβλεπόμενων κυκλωμάτων γραμμής με μετρητές αξόνων, διότι με την υλοποίηση του ETCS θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των τρένων στο εν λόγω τμήμα με 200km/h, χωρίς σε αυτό να υπάρχει καμία ένδειξη της κατάστασης της γραμμής, ακόμα και θραύση αυτής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων.
  • τις δεσμεύσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προς την αποπεράτωση του ETCS τον Οκτώβριο του 2022, δεδομένου ότι η παράταση της σύμβασης ανάταξης της σηματοδότησης (Σ. 717) λήγει τον Μάιο του 2022, χωρίς να έχει σημειωθεί πρόοδος στην εξέλιξή της.

Για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στην υλοποίηση των σχεδίων σας παραιτούμαι από τη θέση του Προέδρου και μέλους της επιτρποπής του ETCS επί γραμμής της σύμβασης 10005 και παρακαλώ για την αντικατάστασή μου.

 

Χρήστος Ι. Κατσιούλης

Πρόεδρος ETCS Σ.10005

Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

& Τεχνολογίας Η/Υ.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.