Επιστολή της ALE στην Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ, Adina Valean

0

Επιστολή της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών (ALE) στην Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ, Αντίνα Βαλεάν, για το δυστύχημα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών (ALE) απέστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας στη Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ για την κατάσταση του διτύοθ στην Ελλάδα.

Η επιστολή:

230309-Letter-to-Ms.-Commissioner-Adina-Valean-1

Προς την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ
κα ADINA VALEAN

Μετά το τραγικό δυστύχημα στην Ελλάδα, εκφράζουμε τη βαθύτατη αγανάκτησή μας για ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ και ποτέ δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Για άλλη μια φορά, αναζητούνται οι ένοχοι αντί να αναλύονται και να προσδιορίζονται τα αίτια σε βάθος και να εφαρμόζονται τα μέσα ώστε να μη συμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο.

Όλοι γνωρίζουμε τις σοβαρές ελλείψεις στη σιδηροδρομική υποδομή, όπως είναι το ελληνικό σιδηροδρομικό σύστημα, καθώς αυτά έχουν γίνει γνωστά σε πολλά φόρουμ.

Η ορθή εφαρμογή των συστημάτων θα είχε αποτρέψει αυτό το δυστύχημα και δεν θα είχε γίνει τίποτα.


Να απαιτούνται βελτιωμένες αξιολογήσεις κινδύνου σε όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα, καθώς έτσι θα διασφαλιστεί πως δεν θα συμβεί ξανά ένα τέτοιο δυστύχημα.

Καταδικάζουμε την αμέλεια στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, η οποία αφήνει ευάλωτους, απέναντι σε μια αξιοθρήνητη πραγματικότητα,  εργαζόμενους κι επιβάτες στις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ελλάδα.

Είναι απολύτως απαραίτητη η άμεση δράση, εφαρμόζοντας πρακτικές που αφορούν στην ενσωμάτωση του σιδηρόδρομου, του ανθρώπου και των οργανωτικών παραγόντων στην κουλτούρα της δικαιοσύνης, της ασφάλειας και του πολιτισμού.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας ως Ευρωπαίοι μηχανοδηγοί, την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των επιβατών και των συναδέλφων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν

Juan Jesús García Fraile
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών (ALE)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.