Εμπόδια με τις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Στρυμώνας – Προμαχώνας

0

Αύριο θα ξεκινούσαν τα εμπορευματικά δρομολόγια στο τμήμα «Θεσσαλονίκη – Στρυμώνας – Προμαχώνας», ωστόσο η ακινησία τους παρατείνεται.

Η Hellenic Train σε έγγραφό της, με αριθμό πρωτοκόλλου 32283/23/Τ10, ενημερώνει τις εταιρείες εμπορευματικών μεταφορών της Θεσσαλονίκης πως δεν θα εκτελέσει κανένα δρομολόγιο στο τμήμα «Θεσσαλονίκη – Στρυμώνας – Προμαχώνας».

Κανονικά, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αύριο θα ξεκινούσαν τα εμπορικά τρένα στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου.

Ωστόσο επικαλείται προβλήματα στην υποδομή και θέτει θέματα περιορισμών που αφορούν τις αποστολές από και προς την  Ελλάδα και τρανζιτ όλων των συνοριακών σημείων, των οποίων η διαδρομή διέρχεται από το συγκεκριμένο τμήμα.

Αποστολές κι εμπορεύματα σε ακινησία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα προβλήματα εστιάζονται στα ΑΣΙΔ (Αυτόματα Συστήματα Ισόπεδων Διαβάσεων), για τα οποία οι μηχανοδηγοί είχαν εκφράσει συγκεκριμένες ενστάσεις κατά το παρελθόν, καθώς είτε δεν λειτουργούν, είτε είναι κατεστραμμένα.

Η Hellenic Train ζητά από τον ΟΣΕ, για να ξεκινήσει τα συγκεκριμένα δρομολόγια, να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξή τους.

Από αύριο σταματούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι Βορειομακεδόνες (πρώην Σκοπιανοί) καθώς και εξαιτίας της δικής τους απεργίας διογκώθηκε το ηδη μεγάλο πρόβλημα με τα εμπορεύματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.