Ελληνικό πρωινό – Τυροκομείο Ψηλορείτης
Το τυροκομείο Ψηλορείτης είναι συνεργαζόμενος παραγωγός του Ελληνικού Πρωινού και μοιράζεται μαζί μας την έως σήμερα εμπειρία του.
Ο Γιώργος Κλάδος από το Τυροκομείο “Ψηλορείτης” μοιράστηκε την εμπειρία του ως συνεργαζόμενος παραγωγός.
Το τυροκομείο Ψηλορείτης είναι συνεργαζόμενος παραγωγός του Ελληνικού Πρωινού. Ποια είναι η μέχρι σήμερα εμπειρία που έχετε αποκομίσει από αυτή τη συμμετοχή σας;
Από το 2018 η εταιρεία μας έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό.
Η απόφαση αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξουμε ένα νέο κανάλι πωλήσεων και συνεργασιών με τους ξενοδόχους στην Κρήτη.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι το τυροκομείο “Ψηλορείτης” είναι το πλέον σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων. Συνδυάζει την τεχνολογία με την παράδοση.
Έχουμε πιστοποιηθεί σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2018 από TUV AUSTRIA HELLAS.
Ήταν και μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξή μας στο πρόγραμμα.
Πιστεύω ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ είναι σημαντικό για τους τοπικούς παραγωγούς με ποιοτικό προϊόν αλλά και για τους ξενοδόχους, ώστε να προσφέρουν μία διαφοροποιημένη τουριστική εμπειρία βασισμένη στη γεύση και την τοπική παραγωγή.
Τα τυριά μας φέρνουν τη γεύση της κρητικής γης στο πιάτο των επισκεπτών του νησιού μας.
Η γεύση γράφεται στη μνήμη και είναι πολύ πιθανό σε κάποιον που γεύτηκε κάτι εξαιρετικό να γυρίσει πίσω για να το γευτεί ξανά.
Επίσης, σε επιχειρηματικό επίπεδο, είναι σημαντικό να φτάνουν τα προϊόντα μας σε περισσότερους καταναλωτές γιατί αυτό γεννά επώνυμη ζήτηση.
Άρα δεν είναι λάθος να πούμε ότι το Ελληνικό Πρωινό στηρίζει την τοπική οικονομία και συντελεί στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας.
Πόσο σημαντικό θεωρείται το πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό για τους παραγωγούς αλλά και τον ελληνικό τουρισμό;
Η Κρήτη είναι ένας καθαρά τουριστικός προορισμός και είναι πολλοί αυτοί που επισκέπτονται το νησί μας λόγω της κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας και διατροφής.
Με το Πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» συνεργάζομαι με ξενοδόχους που θέλουν να προσφέρουν μία διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία.
Κατ’επέκταση, εμείς οι παραγωγοί ενισχύουμε την τουριστική ανάπτυξη και οικονομία.
Το ελληνικό πρωινό για εμάς τους παραγωγούς λειτουργεί ως «δίκτυο».
Μας ανοίγει μία νέα πόρτα προώθησης των προϊόντων μας και δίνει τη δυνατότητα επέκτασης σε νέες αγορές.
Ποιο προϊόν σας παράγεται περισσότερο για τις ανάγκες του Ελληνικού Πρωινού;
Στο τυροκομείο Ψηλορείτης από το 1993 παρασκευάζουμε μια αρκετά μεγάλη γκάμα παραδοσιακών προϊόντων:
-Γραβιέρα, Κεφαλοτύρι, Ανθότυρο ξηρό, Μυζήθρα, Ξυνομυζήθρα, ξυνόχοντρο, Ανθόγαλο, Γαλομυζήθρα, και αρκετά ακόμα προϊόντα.
Εξαιτίας του αρκετά μεγάλου υψόμετρου, αλλά και την επιλογή του γάλακτος, έχουν αυτήν την ιδιαίτερη και αυθεντική γεύση.
Το προϊόν που παράγεται περισσότερο για τις ανάγκες του Ελληνικού Πρωινού είναι η Γραβιέρα.
Είναι σύμβολο της παραδοσιακής Κρητικής διατροφής με τεραστία ιστορία παρασκευής στο νησί μας εδώ και αιώνες.
Ποια θα θέλατε να είναι η εξέλιξη του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό;
Θα ήθελα να μπουν ακόμα περισσότεροι ξενοδόχοι και να στηριχθεί με περισσότερους παραγωγούς ώστε να δημιουργηθεί μία μεγάλη κοινότητα Μελών.
Γνωρίζω ότι το Ελληνικό Πρωινό έχει μπει σε νέα φάση εξωστρέφειας. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία επικοινωνίας με ξενοδόχους και προώθησης των προϊόντων μας πέρα από τα στενά τοπικά πλαίσια.
Η Marketing Greece με το ΞΕΕ διατηρούν μακρόχρονη συνεργασία για το Ελληνικό Πρωινό.