Ελλάδα: Ταξιδεύοντας στα κάστρα της

0

Το νέο, ιστορικό, φωτογραφικό λεύκωμα του ΕΟΤ για τα κάστρα της Ελλάδας, θα παρουσιαστεί στη Μεθώνη Μεσσηνίας.


Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσκαλεί τον κόσμο στην επίσημη παρουσίαση του λευκώματος «ΕΛΛΑΔΑ Ταξιδεύοντας στα κάστρα της» / «Touring the castles of  GREECE».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023, και ώρα 18:00 στο πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης στη Μεσσηνία.

Το νέο έντυπο προωθητικό υλικό του ΕΟΤ είναι πολυσέλιδο, πολυτελές και δίγλωσσο λεύκωμα, και αναδεικνύει εμβληματικά τοπόσημα της χώρας, όπως είναι τα Κάστρα της Ελλάδας.

H Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο με τόσα πολλά κάστρα και φρούρια.

Αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης τουριστών αλλά και σημεία αναφοράς στις ξεναγήσεις των επισκεπτών μας από το εξωτερικό.

1.200 κάστρα και φρούρια στην Ελλάδα.

Στον ελλαδικό χώρο υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 1200 κάστρα και φρούρια, τόσο στον ηπειρωτικό όσο και νησιωτικό χώρο.

Τα Κάστρα της Ελλάδας επιλέχθηκαν για την θεματολογία της νέας έκδοσης καθώς απασχόλησαν πολλές φορές τη διεθνή ευρωπαϊκή πολιτική και πολεμική σκηνή.

Φρούρια, κάστρα, οχυρωματικά έργα, οχυρωματικοί οικισμοί, πυργόσπιτα, καστρομοναστήρια και ακροπόλεις «ζωντανεύουν» μέσα από το λεύκωμα.

Τα κάστρα, ανάλογα με τη γεωγραφική κατανομή τους και την ιστορική περίοδο, διαδραμάτισαν διαφορετικό ρόλο στο εμπορικό, στρατιωτικό αλλά και κοινωνικό πεδίο.

Η ύλη του λευκώματος καλύπτει γεωγραφικά όλη τη χώρα με εντυπωσιακές φωτογραφίες και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.

Παρουσιάζει τα σημαντικότερα κάστρα σε όλη την Ελλάδα.

 Δημιουργεί ένα ιστορικό νήμα από την Αρχαιότητα, τη Ρωμαϊκή περίοδο, το Βυζάντιο, την Φραγκοκρατία, την περίοδο του Οθωμανικού ζυγού μέχρι και  τη συγκρότηση του Ελληνικού κράτους σε όλο το εύρος της επικράτειας.

Την ιστορική έρευνα και τα κείμενα επιμελήθηκε ο ιστορικός Στέφανος Καβαλλιεράκης, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Το λεύκωμα συνοδεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό 14 φωτογράφων.

Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η BRAINFOOD ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΜΕΠΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.