Δήμος της Αθήνας: Για ακόμη έναν χρόνο δωρεάν η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

0

Ο Δήμος Αθηναίων παρατείνει για έναν επιπλέον χρόνο τη δωρεάν φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων σε 25 σταθμούς μέσα στην πόλη.

Ο Δήμος παρατείνει τη δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, για έναν επιπλέον χρόνο, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση στην πρωτεύουσα.

Έναν χρόνο μετά την εγκατάσταση και λειτουργία 25 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε 19 σημεία της πόλης, συνεχίζει τη δράση ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της πράσινης ενέργειας και σταδιακά της μηδενικής εκπομπής ρύπων.

Η «πράσινη» πρωτοβουλία υλοποιεί η Protergia, ως αναπόσπαστο κομμάτι της MYTILINEOS. Η εταιρεία προέβη στη δωρεά του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και του συστήματος διαχείρισης που αφορά την απομακρυσμένη παρακολούθηση της καλής λειτουργίας και χρήσης των σταθμών φόρτισης.

Εδώ κι έναν χρόνο, οι οδηγοί υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων, φορτίζουν δωρεάν τα οχήματά τους στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι ειδικοί φορτιστές. Τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Το «πράσινο» αποτύπωμα σε αριθμούς

Σύμφωνα με στοιχεία της Protergia, τον τελευταίο χρόνο, έχουν καταγραφεί συνολικά 17.173 φορτίσεις στους 19 σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, Αυτοί αντιστοιχούν σε κάλυψη απόστασης με «πράσινη» ενέργεια ίσης με 1,52 εκατ. χλμ. ή -διαφορετικά- διάνυσης της περιμέτρου της γης, 38 φορές.

Παράλληλα, μέσω της πρωτοβουλίας, έχει αποτραπεί η εκπομπή 182,35 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (Co2) από την ατμόσφαιρα, ποσότητα που ισοδυναμεί με Co2 που μπορούν να απορροφήσουν συνολικά 7.294 δέντρα.

«Η Αθήνα βήμα-βήμα κερδίζει το στοίχημα της βιώσιμης μετακίνησης. Με πρωτοβουλίες όπως αυτή, ενισχύουμε την ηλεκτροκίνηση και δεσμευόμαστε για μία πόλη όλο και πιο πράσινη και ανθεκτική. Ευχαριστούμε την Protergia για τη συμβολή της στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μέσα στην πόλη», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμος Αθηναίων, άλλωστε, έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% έως το 2040, υιοθετώντας ένα πλάνο βιώσιμων μετακινήσεων.

Σημεία φόρτισης ηλεκτρικού και υβριδικό αυτοκινήτου στην Αθήνα

Λιοσίων 22 – Πλατεία Βάθη.

Σκουφά 13 – Κολωνάκι.

Λουκιανού 7 – Κολωνάκι.

Πάρκο Μαιάνδρου (Μιχαλακοπούλου) – Ιλίσια.

Αρχιμήδους 23Β – Παγκράτι.

Ηρώδου Αττικού, έναντι αρ. 25 – κοντά στο Καλλιμάρμαρο.

Πλατεία Ελευθερίας 25 (Πλατεία Κουμουνδούρου).

Ηρακλειδών 66 – Θησείο.

Ευμολπιδών 34 – Γκάζι.

Βελβενδού 47 – Άνω Κυψέλη.

Χρήστου Μάντικα – Κυψέλη* (μπροστά από πάρκο).

Φειδιππίδου 30 – Αμπελόκηποι.

Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας – Αμπελόκηποι.

Σούτσου – παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη.

Αναπαύσεως & Ραζηκότσικα – Μετς.

Λεωφ. Γεωργίου Καφαντάρη & Λ. Βουλιαγμένης – Άγιος Αρτέμιος.

Ιακωβίδου 1-3 – Πατήσια.

Αθηνάς & Λυκούργου – Ομόνοια.

Τριπόλεως 25 – Κολωνός.

  • Σημειώνεται ότι ο σταθμός φόρτισης στην Κυψέλη δε λειτουργεί προσωρινά – Σχεδιάζεται η μετακίνησή του σε νέα θέση λόγω της εκτέλεσης έργων του Μετρό.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.