Γενηδούνιας: Η έλλειψη συστημάτων ασφαλείας προκάλεσε το δυστύχημα στο Άδενδρο

0

Ο Πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κ. Γενιδούνιας, στις 2/7/2017 είχε πει πως η έλλειψη συστημάτων ασφαλείας ευθύνονταν για το δυστύχημα στο Άδενδρο.

Στις 2 Ιουλίου του 2017, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, Κώστας Γενιδούνιας, δίνει συνέντευξη στην οποία σημειώνει πως για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο ευθύνεται η έλλειψη συστημάτων ασφαλείας.

 Οι δηλώσεις Γενιδούνια

«Στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου δεν λειτουργεί κανένα σύστημα ή σχεδόν. Υπολειτουργούν εκεί που λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας. Τι εννοούμε όταν λέμε συστήματα ασφαλείας εμείς οι μηχανοδηγοί;

Eννοούμε την τηλεδιοίκηση, αυτή δηλαδή που χαράσσει την πορεία των τρένων. Τα φωτοσήματα, αυτά που δείχνουν στον μηχανοδηγό του δικτύου της ενδείξεις και την αλλαγή της πορείας, αλλά και με αυτές συμμορφώνονται και για τις εναλλαγές της ταχύτητας.

Και το σύστημα έναντι του ανθρώπινου λάθους το ECTS και το ATP.  Όλα αυτά έχουν εγκατασταθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και σήμερα δεν λειτουργούν. Μέρος αυτών, όπως εμείς έχουμε διαπιστώσει έχουν λεηλατηθεί πλέον.

Δηλαδή, οι εγκαταστάσεις έχουν λεηλατηθεί, βρίσκονται σε φάση αλλού ανακατασκευής και αλλού δεν γνωρίζουμε πότε και πως αυτά θα λειτουργήσουν. Αυτά για εμάς αποτελούν και την κύρια αιτία του δυστυχήματος στο Άδενδρο».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.