Βράβευση τεσσάρων ομάδων στον διαγωνισμό καινοτομίας του ΔΑΑ «The Digital Gate IV»

0

Το The Digital Gate IV ολοκληρώθηκε, προσφέροντας νέες εμπειρίες και καινοτόμες λύσεις για  όσους ταξιδεύουν.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας «THE DIGITAL GATE IV: The Airport Innovation Challenge», του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Ο ΔΑΑ, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), αναζητά τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο αεροδρόμιο.

Σε συνέχεια των πιλοτικών εφαρμογών, στο The Ellinikon Experience Park, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης των 4 ομάδων που έφτασαν στην τελική φάση του προγράμματος.

Οι ομάδες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές ιδέες τους και τα αποτελέσματα των πιλοτικών εφαρμογών τους (Proof of Concepts).

Συνοπτικά οι παρουσιάσεις.

Η ομάδα Wheely Eco παρουσίασε την τοποθέτηση στην περιοχή εκτός Σένγκεν ενός στατικού ποδηλάτου που παράγει ηλεκτρική ενέργεια κάνοντας  πετάλι.

Η ομάδα Voice Heard παρουσίασε μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία να πλοηγηθούν σε εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου με φωνητικές οδηγίες, μέσω της NFC τεχνολογίας.

Η ομάδα Fancy Paws μετέδωσε το μήνυμα για τη δημιουργία μιας ολιστικής εμπειρίας για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων υλοποιώντας μια ειδική περιοχή (pet relief area) στον χώρο του αεροδρομίου.

Η Science@Gates τόνισε τη σημασία της προσφοράς μιας μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας στους επιβάτες μέσω της αλληλεπίδρασης με διαδραστικά εκθέματα στις πύλες αναμονής.

«Στόχος της εταιρείας αεροδρομίου  είναι να συνεχίζει να υποστηρίζει καινοτόμα εγχειρήματα και να προωθεί την επιχειρηματικότητα με κάθε τρόπο.

Στις ομάδες ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας έως το τέλος του έτους.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται μια ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη.

Παράλληλα, προσφέρεται η δυνατότητα στο κοινό να δοκιμάσει όλες τις πιλοτικές εφαρμογές καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας στο αεροδρόμιο της Αθήνας», σημείωσε ο Αλέξανδρος Ζιώμας, ITT Director του ΔΑΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.