Βασίλης Κικίλιας: Πάνω από 1 δισ € έσοδα θα φέρουν το 2023 οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ

0

Περισσότερους από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες και πολύ πάνω από 1 δισ. € έσοδα αναμένεται να φέρουν στην Ελλάδα την επόμενη σεζόν οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ, σημείωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

«Από τις 11 Μαρτίου έρχεται η πρώτη πτήση της Delta από τη Ν. Υόρκη και μέχρι τώρα έχουν ήδη ανακοινωθεί 56 πτήσεις την εβδομάδα από ΗΠΑ και Κανάδα. Καθώς θα εξελίσσεται ο χειμώνας και η άνοιξη θα προστίθενται και άλλες πτήσεις», υπογράμμισε ο κος Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η τελευταία απευθείας πτήση της προηγούμενης σεζόν από ΗΠΑ ήταν στις 10 Γενάρη, που σημαίνει ότι πλέον η Αθήνα υποδέχεται Αμερικανούς ταξιδιώτες  σχεδόν όλο τον χρόνο.

Αναφορικά με τις υψηλές επιδόσεις που καταγράφει η πρωτεύουσα, ο Υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα όλων των ανθρώπων του κλάδου, της πρωτογενούς παραγωγής, του εμπορικού κόσμου και του ΕΟΤ που πραγματοποιεί καμπάνιες 12 μήνες τον χρόνο.

«Ειδικά οι Αμερικανοί ταξιδιώτες, πρώτον μένουν πολλές ημέρες στην Αθήνα και, όπως μου λένε οι καταστηματάρχες, οι τουρίστες αυτοί είναι high spenders και δεν ρωτούν καν πόσο κάνει κάτι πριν το αγοράσουν. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό. Παράλληλα τα προϊόντα από την ελληνική γη καταναλώνονται στα ξενοδοχεία, στα resort και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στηρίζεται μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, της μεσαίας τάξης. Επίσης, η κατασκευή, αφού 8 στις 10 επενδύσεις πλέον στη χώρα είναι τουριστικές. Επενδύσεις σε υποδομές αλλά και σε ξενοδοχεία και resort. Επομένως μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Οι προβλέψεις για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι εξαιρετικές σύμφωνα μάλιστα και με τον αριθμό των προκρατήσεων και αναμένονται αλύτερες από αυτές του 2022, ειδικά τους πρώτους μήνες, καθώς πέρυσι η παραλλαγή «Όμικρον» και ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτέλεσαν σημαντικούς ανασταλτικούς παράγοντες. Ωστόσο, και παρά τις κρίσεις, τα ταξιδιωτικά έσοδα του 2022 προσεγγίζουν τα 18 δισ.€.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.