Αυξημένη κατά 5% από το ’19 η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου

0

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις πρώτες 20 ημέρες του Φεβρουαρίου η επιβατική κίνηση σημείωσε αύξηση 5% έναντι του ’19.

Με ευοίωνες προβλέψεις ξεκινά η χρονιά καθώς τις πρώτες 20 ημέρες του Φλεβάρη η επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» σημείωσε ποσοστιαία αύξηση 2,8% έναντι του Ιανουαρίου και 5% έναντι του ’19.

«Το 2023 έχει ξεκινήσει με τις πιο ευοίωνες προοπτικές. Τις πρώτες 19 ημέρες του Φλεβάρη η επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» ήταν αυξημένη κατά 2,8% έναντι του Ιανουαρίου και 5% έναντι του ’19. Τον Ιανουάριο είχαμε επίσης 5% αύξηση στην επιβατική κίνηση συγκριτικά με το 2019 και ήταν ο καλύτερος Γενάρης όλων των εποχών, ενώ οι προκρατήσεις που καταγράφηκαν τον Ιανουάριο για όλη τη χρονιά είναι αυξημένες κατά 20% σε σχέση με το 2019», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action.

Το επιτυχημένο 2022

Τα ταξιδιωτικά έσοδα προσέγγισαν τα αντίστοιχα του 2019 παρά την απώλεια 4 μεγάλων αγορών, της Ρωσίας, της Ουκρανίας λόγω του πολέμου, της Κίνας και της Αυστραλίας εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.  

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε την ανάπτυξη και τη στήριξη που έδωσε ο τουρισμός το 2022 στην Αθήνα- με τις απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος» που επεκτάθηκαν μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 και οι οποίες θα επανεκκινήσουν στις 11 Μαρτίου- αλλά και σε τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα.

«Ο τουρισμός έφερε τεράστια έσοδα στην Αθήνα, στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Οχτώ στις δέκα επενδύσεις είναι τουριστικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το αεροδρόμιο του Ακτίου είχε 32% αύξηση στις πτήσεις σε σχέση με το 2019. Εξαιρετικές επιδόσεις και στα Ιόνια νησιά, από 25% και πάνω η αύξηση σε σχέση με το ’19.

Καθαρά Δευτέρα: στο 100% οι πληρότητες των καταλυμάτων

Για το τριήμερο της Κ. Δευτέρας είπε ότι οι πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς είναι στο 100%. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζουν τα καταλύματα και σε άλλες πιο απομακρυσμένες περιοχές», ανέφερε ο υπουργός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.