Από τη Νάξο η CaptainBook «εισβάλλει» στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο

0

CaptainBook: Το success story της startup που εξασφάλισε χρηματοδότηση €250.000 από κορυφαίο ευρωπαϊκό επενδυτικό Δίκτυο

H CaptainBook, η νεοσύστατη εταιρεία “back office” κάθε μικρού ή μεσαίου επαγγελματία στον κλάδο του τουρισμού, που προσφέρει δραστηριότητες και εμπειρίες, εξασφάλισε €250.000 σε ένα pre-seed γύρο χρηματοδότησης από την Seedblink, το κορυφαίο σε ευρωπαϊκό επίπεδο επενδυτικό Δίκτυο.

Σύμφωνα μάλιστα με το www.elevategreece.gov.gr πρόκειται για την πρώτη startup στην περιοχή των Κυκλάδων που λαμβάνει αυτό το κεφαλαίο ήδη από τον πρώτο γύρο.

H CaptainBook αποτελεί μια startup εταιρεία με έδρα τη Νάξο, η οποία βοηθά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που παρέχουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσω της τεχνολογίας, να απαγκιστρωθούν από μεγάλα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία και να γίνουν μέρος ενός τοπικού δικτύου συνεργατών, όπως Ξενοδοχεία, Airbnb, Βίλες και ταξιδιωτικά πρακτορεία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2021 από τον Jerome Bajou και τον Luca Lattanzio και έχει ήδη βοηθήσει πάνω από 280 επαγγελματίες να λαμβάνουν Online κρατήσεις, προσφέροντας περισσότερες από 520 εμπειρίες σε 5 χώρες.

Η χρηματοδότηση που εξασφάλισε η CaptainBook θα συμβάλει ουσιαστικά και θα υποστηρίξει σημαντικά την επέκταση των υπηρεσιών της στην Ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα την Πολωνία και τη Ρουμανία. Θα συνεχίσει επίσης την ανάπτυξή της σε χώρες που ήδη δραστηριοποιείται, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία. Παράλληλα, θα επενδύσει στην ανάπτυξη νέων εργαλείων/προϊόντων, αλλά και στη βελτίωση των υπαρχόντων, καθώς και στην αρτιότερη εξυπηρέτηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων παροχής τουριστικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η online πλατφόρμα της CaptainBook, όπου εγγράφονται οι χρήστες/πελάτες, διαθέτει διαφορετικά εργαλεία (features) που συμβάλουν στην επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Η πλατφόρμα της CaptainBook δίνει τη δυνατότητα σε όσους προσφέρουν εμπειρίες και δραστηριότητες να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και τα έσοδά τους και να αναβαθμίσουν την επιχείρησή τους κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο και αξιοποιώντας τα features της CaptainBook όπως οι αυτόματες πληρωμές, το σύστημα διαχείρισης πελατών, η επικοινωνία εντός της πλατφόρμας (in platform chat) κλπ. Ενδεικτικά, η μηχανή κρατήσεων επιτρέπει στους πελάτες να μετατρέψουν την υπάρχουσα ιστοσελίδα τους σε ηλεκτρονικό κατάστημα online κρατήσεων και πληρωμών, ενώ παρέχεται η δυνατότητα σε όσους δεν διαθέτουν δική τους ιστοσελίδα να τη δημιουργήσουν μέσω του Website Builder (πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων). Επιπλέον, το channel manager της CaptainBook δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους σε κορυφαία διεθνή, οnline ταξιδιωτικά γραφεία συμπεριλαμβανομένων των Viator, GetYourGuide, Project Expedition και Civitatis, ενώ το mobile appπροσφέρει στους πελάτες γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες από το κινητό τους.

(από αριστερά) Ο Co-Founder της CaptainBook.io, Luca Lattanzio και ο Co-Founder & CEO της CaptainBook.io, Jerome Bajou

Ο Jerome Bajou, CoFounder & CEO της CaptainBook.io, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εξασφαλίσαμε μια τόσο σημαντική χρηματοδότηση για την CaptainBook, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα, αλλά και οι πόροι να υλοποιήσουμε το Όραμά μας. Να επενδύουμε, δηλαδή, στη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο και βέβαια να επεκταθούμε και σε περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, προσφέροντας σε ακόμα περισσότερους επαγγελματίες του τουρισμού που παρέχουν ταξιδιωτικές εμπειρίες και δραστηριότητες τη δυνατότητα να αυξήσουν τις κρατήσεις και τα κέρδη τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη τους και όλους τους επιχειρηματίες που επένδυσαν στην εταιρεία μας και να υποσχεθούμε πως θα εργαστούμε σκληρά για να κάνουμε το προϊόν μας ακόμα καλύτερο.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.