Ανοίγει ο φάκελος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017

0

Με παραγγελία στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσ/κης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά τη δικογραφία για το δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017.

Με παραγγελία του, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητά τη δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017.

Ο κος Ντογιάκος θα διερευνήσει αν είχαν διαπραχθεί αδικήματα από υπηρεσιακούς ή άλλους παράγοντες, σχετικά με την τότε κατάσταση του δικτύου.

Το δυστύχημα

Στις 13 Μαΐου 2017, στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης, υπεραστικό τρένο στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε και προσέκρουσε σε σπίτι της περιοχής.

Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, δυο μέλη του πληρώματος, ο μηχανοδηγός και ένας επιβάτης, ενώ τραυματίστηκαν δέκα.

Η αυτοκινητάμαξα 520 (AEG DE IC-2000N) εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Μετέφερε συνολικά 78 άτομα (5 άτομα στο πλήρωμα και 73 επιβάτες).

Εκτροχιάστηκε στις 21:45, σχεδόν 200 μέτρα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Άδενδρου Θεσσαλονίκης. Προσέκρουσε σε σπίτι που βρισκόταν κοντά στις ράγες.

Σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, τραυματίστηκαν δέκα ενώ δυο άτομα του σπιτιού γλίτωσαν πηδώντας από το μπαλκόνι. Το σπίτι έπαθε σοβαρές ζημιές.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τότε, και το Υπουργείο Μεταφορών ξεκίνησαν έρευνα για το δυστύχημα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο καταγραφέας του τρένου αποκάλυψε ότι αιτία ήταν η υπερβολική ταχύτητα.

Το τρένο έτρεχε με ταχύτητα 144.3 km/h ενώ το όριο ταχύτητας ήταν τα 60 km/h.

Ορίστηκε τριμελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων και απεφάνθη πως δεν υπήρχε ένδειξη σαμποτάζ και ότι οι τοπικοί ελεγκτές είχαν ακολουθήσει τις συνήθεις διαδικασίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.