Αναστάσιος Αρανίτης Intrakat: Στόχος η συνολική αποδοτικότητα στον τομέα των μεταφορών  

0

Η ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Intrakat, Αναστάσιου Αρανίτη, στο συνέδριο Μεταφορών – Υποδομών «Σύγχρονες Μεταφορές».

Στην τοποθέτησή του ο Αναστάσιος Αρανίτης τόνισε τη σημασία των σύγχρονων, ασφαλών και βιώσιμων υποδομών μεταφορών για τις προοπτικές της χώρας μας.

Επεσήμανε πως οι σύγχρονες μεταφορές αποτελούν πρόκληση καθώς συνδέονται με την εθνική οικονομία, την ασφάλεια, τις μεταφορές των εμπορευμάτων αλλά και με τον κλάδο των κατασκευών και τις θέσεις εργασίας.

Οι επενδύσεις στις μεταφορές αποτελούν πολλαπλασιαστή της ανάπτυξης, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Χωρίς να υποτιμά τα προβλήματα που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως οι σημαντικές ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, η ενεργειακή κρίση και οι ελλείψεις σε καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat, αναφερόμενος στις προδιαγραφές των μεγάλων οδικών αξόνων, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της τεχνολογίας και των ψηφιακών λύσεων αλλά και της διασφάλισης της βιωσιμότητας, προκειμένου να αναδυθούν νέες προοπτικές με σύγχρονους όρους στον χώρο των κατασκευών.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία ασφαλών υποδομών υψηλής ποιότητας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων υποδομών σημειώνοντας σχετικά:

«Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η περιφερειακή συνδεσιμότητα μέσω οδικών αλλά και εναέριων, θαλάσσιων μεταφορών είναι ικανοποιητική, όμως θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο αποδοτική, και αυτό οραματιζόμαστε κι εμείς ως κατασκευαστική εταιρεία, ακολουθώντας πιστά τους πυλώνες της πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών», ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα περισσότερα από 500 χλμ. νέων οδών (αυτοκινητόδρομοι και παρακαμπτήριές οδοί) βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat τόνισε πως το κύριο μέλημα του Ομίλου είναι η δημιουργία κατάλληλων οδικών αξόνων με σύγχρονες προδιαγραφές και ψηφιακές λύσεις.

Η Intrakat επιθυμεί να συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία νέων προτύπων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, ακόμα και των απομακρυσμένων περιοχών.

Η εταιρεία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία, εμπειρία και ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο σε έργα υποδομών οδοποιίας, στο οποίο περιλαμβάνονται 21 έργα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ενδεικτικά, τα έργα αφορύν στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς, στην επέκταση της λεωφόρου Κύμης, στον Βόρειο Οδικό Άξονας Κρήτης τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη, στον οδικό άξονα ΝΔ Πελοποννήσου (Καλαμάτα- Πύλος- Μεθώνη), στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης -Πολύγυρου -Τμήμα Θέρμη–Γαλάτιστα Ν.Χαλκιδικής καθώς και στη βελτίωση κι αναβάθμιση της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.