Ανακαινίζεται το Πολιτιστικό Κέντρο της παλαιάς αποθήκης στη Λευκάδα

0

Τοποθετείται νέα στέγη στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Παλαιά Πόλη της Λευκάδας, μέσω της πράξης TACTICAL TOURISM του Interreg Ελλάδα-Αλβανία.

Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και ήδη έχει ολοκληρωθεί η στατική ενίσχυση του κτιρίου, η τσιμεντόστρωση των νέων δαπέδων και των τοίχων εσωτερικά και εξωτερικά, και η τοποθέτηση των μεταλλικών στύλων του παταριού.

Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιά Πόλη Λευκάδας

Ήδη από χθες, 30/5 έχει ξεκινήσει κατασκευή της νέας ξύλινης στέγης του κτιρίου.

Υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τη παλαιά στέγη, ιδίως λόγω του διαβρωμένου ξύλινου σκελετού της, που την καθιστούσε επικίνδυνη.

Για το λόγο αυτό, αφαιρέθηκε ολόκληρη η στέγη και κατασκευάζεται νέα.

«Αξιοποιούμε αποτελεσματικά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και νέα χρηματοδότηση. Ο ρυθμός εξέλιξης των εργασιών μας αφήνει ικανοποιημένους, καθώς οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.

Μέρα τη μέρα, η παλαιά αποθήκη της Περιφέρειας μετατρέπεται σε έναν καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο πολιτισμού, αντάξιο του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα της Παλαιάς Πόλης της Λευκάδας και της κουλτούρας του νησιού μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Η «Αναπαλαίωση – Ανακαίνιση Αποθήκης Π.Ε. Λευκάδας για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου», προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το διαπεριφερειακό στρατηγικό έργο TACTICAL TOURISM – Targeted.

Οι στοχευμένες δράσεις σκοπό έχουν τη διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών, πολιτιστικών και φυσικών αγαθών που ενθαρρύνουν τον τουρισμό, σε ολόκληρη τη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας.

Το έργο υλοποιεί η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ E.E.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.