Αεροδρόμιο και πολιτισμός: 100 εκθέσεις από την έναρξη λειτουργίας έως σήμερα

0

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση UN – LIMITED  SKY στο επίπεδο Αναχωρήσεων του ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θα διαρκέσει ως το τέλος του έτους.

Στον χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» στο Επίπεδο των Αναχωρήσεων, στην είσοδο 3 του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος» μπορεί κανείς να απολαύσει την έκθεση, από την Τρίτη, 2 Μαΐου έως και το τέλος του έτους.

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η έκθεση έχει επίσης έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για το αεροδρόμιο της Αθήνας, κάθως είναι η 100η έκθεση που φιλοξενείται στους χώρους του, από την έναρξη λειτουργίας το 2001 έως σήμερα.

Παράλληλα, σηματοδοτεί και την πρώτη πενταετία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η ιδέα της είχε σαν αφετηρία τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και αφού πέρασε διάφορα στάδια επεξεργασίας, μεταφέρθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου.

Εκεί παραδόθηκε σαν ετήσιο μονοθεματικό Project στους φοιτητές του εργαστηρίου «Εικαστικές Εφαρμογές» του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οι συμμετέχοντες αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την πρόκληση και ασχολήθηκαν, για πάνω από ένα έτος, με την δημιουργία πρωτότυπων έργων μέσω της τεχνικής του κολλάζ.

Ανέπτυξαν τις ιδέες τους επί των δημιουργικών αξόνων: Sky, Limited-Unlimited, Countries, Journeys, Nations, Earth, Travel, Space, Border-Borderless κ.α. και υιοθέτησαν ακόμη και ελεύθερες ερμηνείες εννοιών και όρων.

Οι εικαστικές και εννοιολογικές προσεγγίσεις ακολούθησαν διαδρομές κυριολεκτικές, μεταφορικές, συμβολικές, ρεαλιστικές, υπερρεαλιστικές, αφηρημένες ή συνδυασμό μέρους αυτών.

Τα επιλεγμένα έργα, παράγωγα αυτού του «ταξιδιού» παρουσιάζονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τόσο σε ανηρτημένες εκτυπώσεις όσο και σε συνεχή ροή προβολής ψηφιακών εικόνων σε video.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.