Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ

0

Με απόφαση του Υφυπουργού Μεταφορών δίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα ΚΤΕΛ για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Έκτακτη ενίσχυση, ύψους 19.280.000 ευρώ, σε αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε., καθώς και σε μεμονωμένους μεταφορείς ή επιχειρήσεις που εξυπηρετούν άγονες γραμμές νήσων.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, υπεγράφη με σκοπό τον περιορισμό των επιπτώσεων από τη ραγδαία αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Στην ΚΥΑ καθορίζονται με σαφήνεια η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση των ενισχύσεων.

Για την κατανομή της ενίσχυσης και τους δικαιούχους.

-Για τις επιχειρήσεις αστικών ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ, η έκτακτη ενίσχυση ορίζεται στο ποσό των 2.697.186 ευρώ, ενώ ο συνολικός αριθμός των κυκλοφορούντων λεωφορείων που δικαιούνται την έκτακτη ενίσχυση, ενταγμένων σε αστικά ΚΤΕΛ, την Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ. ΚΩ και ΡΟΔΑ, ανέρχεται σε 1.054.

Για τις επιχειρήσεις υπεραστικών ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ: η έκτακτη ενίσχυση ορίζεται στο ποσό των 16.484.394 ευρώ. Ο συνολικός αριθμός των κυκλοφορούντων λεωφορείων που δικαιούνται την έκτακτη ενίσχυση, ενταγμένων σε υπεραστικά ΚΤΕΛ, ανέρχεται σε 4.766.

Για τους μεμονωμένους μεταφορείς ή επιχειρήσεις που εξυπηρετούν άγονες γραμμές νήσων, η έκτακτη ενίσχυση ορίζεται στο ποσό των 98.420 ευρώ και ο αριθμός των κυκλοφορούντων λεωφορείων εξυπηρέτησης άγονων γραμμών νήσων, που δικαιούνται την έκτακτη ενίσχυση, ανέρχεται σε 52.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.